όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 15 July 2018

Τα κατά του φυσιολογικού τοκετού

  • Ο φυσιολογικός τοκετός φαίνεται να προκαλεί ενοχλήματα κατά τη διάρκεια του τοκετού 6,3 φορές μεγαλύτερα απ’ότι η καισαρική τομή. Ο φυσιολογικός τοκετός χαρακτηρίζεται από συσπάσεις κλιμακούμενης έντασης,περιοδικής εμφάνισης και διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, ο οποίος τείνει να εντείνεται μετά τα 6 εκατοστά διαστολής και φεύγει πλήρως αμέσως μετά την έξοδο του εμβρύου. Όμως είναι ένας πόνος βατός από το ανθρώπινο σώμα,ένας πόνος δηλαδή που αντέχεται ενώ στη σημερινή μας εποχή υπάρχουν μέθοδοι όπως η επισκληρίδιος και η χρήση πεθιδίνης που μπορούν να σας ανακουφίσουν επαρκώς. Για τις γυναίκες που θα ήθελαν μια πιο φυσική λύση ή επιθυμούν ένα φυσικό στο σπίτι στο μαιευτήριο ή στο σπίτι, η χρήση των αναπνοών, της αλλαγής των θέσεων και στάσεων, η χρήση του νερού κτλ και η υποστήριξη της μαίας σας θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά στον τοκετό σας νικώντας τα ενοχλήματα του. Δεν πρέπει λοιπόν ο πόνος κατά τη διάρκεια του τοκετού τη σημερινή εποχή να αποτελεί εμπόδιο για σας στην απόφαση σας να γεννήσετε φυσιολογικά. Λύσεις υπάρχουν και συμβαδίζουν πάντα με τα θέλω σας.
  • Στη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού τα τραύματα στην περιοχή του κόλπου είναι 6 φορές περισσότερα/1000 γεννήσεις  σε σχέση με μια καισαρική τομή. Η αποκατάσταση τους ωστόσο είναι άμεση, οι βλάβες παροδικές και ο πόνος μετριάζεται με τη χρήση απλών παυσίπονων που δεν επηρεάζουν το θηλασμό. Η επούλωση του περινέου και του κόλπου γίνεται γρηγορότερα απ’ότι η επούλωση της τομής μιας καισαρικής.
  • Η αιμορραγία μετά το φυσιολογικό τοκετό παρουσιάζεται κατά 0,5 φορές συχνότερη απ’ότι μετά από μια καισαρική τομή. Όπως φαίνεται η αιμορραγία αμέσως μετά τον τοκετό εμφανίζεται εξ’ορισμού μεγαλύτερη στις περιπτώσεις επείγουσας καισαρικής τομής ανεβάζοντας το ποσοστό της συγκεκριμένης μελέτης.

 

Posted in: Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική τομή;

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κηφισίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.