όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Εμπέδωση του μωρού. Τι σημαίνει ότι το μωρό σας είναι ψηλά ή χαμηλά;

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Μαθήματα τοκετού all4baby

Πόσο ψηλά ή χαμηλά είναι το μωρό στην λεκάνη σας και τι σημαίνει αυτό για τον τοκετό σας; Είναι αρκετές οι φορές που μπορεί να προβλητιστείτε σχετικά με την επιτυχία ενός φυσιολογικού τοκετού και το ύψος του μωρού σας μέσα στην λεκάνη στο τέλος της εγκυμοσύνης ή την έναρξη αυτής. Στο παρακάτω κείμενο εξηγούνται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι και πόσο σημαντικό είναι για εσάς και τον τοκετό σας το ύψος του μωρού σας μέσα στην λεκάνη.

Εμπέδωση του μωρού. Τι σημαίνει ότι το μωρό σας είναι ψηλά ή χαμηλά;

Τι σημαίνει εμπέδωση για το μωρό σας;

Εμπέδωση κεφαλής ορίζεται η κατάσταση που περιγράφει σε πιο σημείο της πυέλου βρίσκεται η αμφιβρεγματική διάμετρος της κεφαλής του μωρού σας. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα στάδια της εμπέδωσης και καθόδου του μωρού σας στην λεκάνη στην διάρκεια του τοκετού.

 

‘Οσο πιο κοντά βρίσκεται το κεφαλάκι του μωρού σας στο επίπεδο 0 που αντιστοιχεί στο στενό της λεκάνης , τόσο περισσότερο εμπεδωμένο και πιο χαμηλά στην λεκάνη βρίσκεται.

Posted in: Εμπέδωση του μωρού. Τι σημαίνει ότι το μωρό σας είναι ψηλά ή χαμηλά;

Πότε συμβαίνει η εμπέδωση του μωρού στην λεκάνη;

H εμπέδωση λαμβάνει χώρα συνήθως της τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης με την βοήθεια των συσπάσεων Braxton Hicks αλλά και με την έναρξη του ψευδοτοκετού ή των συσπάσεων του τοκετού.

Posted in: Εμπέδωση του μωρού. Τι σημαίνει ότι το μωρό σας είναι ψηλά ή χαμηλά;

Πώς μπορεί η εμπέδωση να επηρεάσει τον τοκετό σας;

Η εμπέδωση του πρώτου σας μωρού με την έναρξη του τοκετού, δηλαδή το ύψος που βρίσκεται, μπορεί να επηρεάσει την πιθανότητα επιτυχίας ενός φυσιολογικού τοκετού και την εμφάνιση δυστοκίας. Στους επόμενους τοκετούς το στοιχείο αυτό δεν φαίνεται να είναι και πολύ σημαντικό , καθώς η εμπέδωση και η κάθοδος εξελίσονται ταυτόχρονα με την διαστολή και την προσαρμογή της θέσης του μωρού στην λεκάνη και μάλιστα σε γρήγορο χρόνο.

Η έλλειψη επαρκούς εμπέδωσης δεν αποτελεί ωστόσο μόνη της ένδειξη για αποφυγή του φυσιολογικού τοκετού ούτε και σημαίνει πως αν συμβεί νωρίτερα των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης είναι ένδειξη πως θα γεννήσετε πρόωρα.

Όμως φαίνεται πως στο πρώτο σας παιδάκι όταν το κεφαλάκι του μωρού σας με την έναρξη του τοκετού βρίσκεται στο επίπεδο 0 ή και κάτω από αυτό , η πιθανότητα καισαρικής μειώνεται σημαντικά στο 5%. Όταν το κεφαλάκι είναι ψηλότερα το ποσοστό της καισαρικής φαίνεται να αυξάνεται και να φτάνει έως και το 14%. Πρέπει να γνωρίζετε πως κολπικό τοκετό θα πραγματοποιήσει το 86% των πρωτότοκων γυναικών που το μωρό τους βρίσκεται ψηλότερα του επιπέδου 0 με την έναρξη του τοκετού. Πολύ σημαντικό ποσοστό για να το προσπαθήσετε!

Posted in: Εμπέδωση του μωρού. Τι σημαίνει ότι το μωρό σας είναι ψηλά ή χαμηλά;

Τι μπορεί να επηρεάσει την εμπέδωση του μωρού σας;

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν την εμπέδωση του μωρού σας τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης ή και στην εξέλιξη του τοκετού σας. Αυτοί είναι :

  • H μειωμένη κινητικότητα μέσω έλλειψης άσκησης στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
  • Η ύπαρξη ινομυωμάτων που εμποδίζουν την κάθοδο του μωρού σας
  • Η ανατομία της λεκάνης σας όταν αυτή είναι διαφορετικού τύπου της γυναικοειδούς λεκάνης (σπάνιο)
  • Η αδυναμία εκτέλεσης αποτελεσματικών συσπάσεων από την μήτρα
  • Η λήψη φαρμακευτικής αναλγησίας (επισκληρίδιος )πολύ νωρίς στον τοκετό σας
  • Οι θέσεις που υοθετείτε κατά την διάρκεια του πρώτου και δεύτερου σταδίου του τοκετού σας
  • H χρήση του νερού κατά την διάρκεια του τοκετού σας φαίνεται να βοηθάει στην μεγαλύτερη χαλάρωση του σώματος και την διευκόλυνση της εμπέδωσης του μωρού σας.

Posted in: Εμπέδωση του μωρού. Τι σημαίνει ότι το μωρό σας είναι ψηλά ή χαμηλά;

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε την εμπέδωση του μωρού σας;

Ασκηθείτε συστηματικά στο τέλος της εγκυμοσύνης σας και αδράξτε την ευκαιρία να προετοιμάσετε το σώμα σας με τον κατάλληλο τρόπο έτσι ώστε το μωρό σας να βρίσκεται στην καταλληλότερη θέση τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας.

Κάντε ασκήσεις για τον τοκετό ( που έχετε διδαχθεί στα μαθήματα τοκετού), ασκήσεις γιόγκα για εγκύους , χρησιμοποιείστε μπάλες γυμναστικής για να κάθεστε αντί τον καναπέ σας και ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ συστηματικά όσο οι εβδομάδες περνούν στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας. Η βαρύτητα είναι μια πολύ καλή σας φίλη και θα σας βοηθήσει με την δύναμη της άσκησης να επιτύχετε τον στόχο σας, βοηθώντας το μωρό σας να κατέβει.

Στην διάρκεια του τοκετού σας προσπαθείστε να καθυστερήσετε ή να αποφύγετε την χρήση φαρμακευτικών μεθόδων αναλγησίας ( επισκληρίδιο ή πεθιδίνη), κινηθείτε άνετα στο χώρο της αίθουσας τοκετών και μην είστε μόνιμα ξαπλωμένη στο κρεβάτι, χρησιμοποιείστε το νερό εάν αυτό είναι εφικτό και δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις στην εξώθηση μέχρι να βρείτε αυτή που σας βοηθάει περισσότερο.

Ενημερωθείτε περισσότερο για τους τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσετε τον ευατό σας να επιτύχει ένα φυσιολογικό τοκετό μέσα από τα μαθήματα τοκετού του all4ababy.

Posted in: Εμπέδωση του μωρού. Τι σημαίνει ότι το μωρό σας είναι ψηλά ή χαμηλά;

Βρείτε μαία

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.