όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 27 May 2018

Πώς μπορείτε να μείνετε έγκυος γρήγορα;

Εισαγωγή

Η σύλληψη και η επίτευξη μιας εγκυμοσύνης είναι ένα τυχαίο συνήθως γεγονός που δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη προγραμματισμού στις περισσότερες γυναίκες. Όμως εάν ο χρόνος πιστεύετε πως πιέζει ή εσείς βιάζεστε να επιτύχετε το στόχο σας τότε τα παρακάτω βήματα θα σας φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία. Μεγάλο μυστικό επιτυχίας είναι η διενέργεια βασικών βημάτων πριν την σύλληψη για μια ασφαλέστερη εγκυμοσύνη και ένα υγιές μωρό.

Βήμα 1 – Βρείτε πότε έχετε ωορρηξία

Η σύλληψη μπορεί να γίνει μόνο με διαθέσιμα ωάρια που θα ενωθούν με σπερματοζωάρια. Η ωορρηξία στις γυναίκες δίνει μια φορά σε κάθε κύκλο ένα ωάριο που μπορεί να γονιμοποιηθεί.  Η γονιμοποίηση γίνεται στην σάλπιγγα και καθώς τα ωάρια μπορούν να γονιμοποιηθούν μέσα στις πρώτες 12-24 ώρες μετά την ωορρηξία, τα σπερματοζωάρια που έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής θα πρέπει να βρίσκονται στην σάλπιγγα είτε 1-2 ημέρες πριν την ωορρηξία είτε την ημέρα της ωορρηξίας.

Η ωορρηξία λαμβάνει χώρα 12-14 ημέρες πριν την επόμενη περίοδό σας, ανεξάρτητα από την διάρκεια του κύκλου σας. Μπορείτε να υπολογίσετε την ωορρηξία σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ωορρηξίας –γόνιμων ημερών του all4baby.gr.

Εάν ο κύκλος σας είναι γενικά ασταθής και προβληματίζεστε για το πότε θα μπορούσατε πιθανόν να έχετε ωορρηξία τότε μια επίσκεψη στο γυναικολόγο σας θα ήταν αρκετά χρήσιμη και διαφωτιστική για εσάς.

Βήμα 2-  Κάντε σεξ στοχευμένα

Αν και οι σεξουαλικές επαφές αποτελούν μια ιδιαιτέρως ευχάριστη διαδικασία για το ζευγάρι, οι στοχευμένες επαφές θα σας κάνουν πιο χαρούμενους φέρνοντας πιο κοντά το μωρό σας. Εφόσον σας ενδιαφέρει η τεκνοποίηση οι επαφές σας θα πρέπει να γίνονται όποτε βέβαια εσείς το επιθυμείτε αλλά σίγουρα και κατά την διάρκεια των γόνιμων ημερών.

Οι γόνιμες ημέρες είναι διαφορετικές για κάθε γυναίκα και σχετίζονται με την παρουσία της ωορρηξίας. Ως γόνιμες χαρακτηρίζονται οι μέρες του μήνα που η γυναίκα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να συλλάβει καθότι υπάρχει ή θα υπάρξει σύντομα διαθέσιμο ωάριο για να γονιμοποιηθεί.  Σε κάθε κύκλο σας οι γόνιμες ημέρες είναι η ημέρα της ωορρηξίας και η δύο προηγούμενες ημέρες.

Εάν έχετε επαφές κατά την διάρκεια αυτών των ημερών οι πιθανότητές σας να συλλάβετε αυξάνονται πάρα πολύ. Μπορείτε να υπολογίσετε τις δικές σας γόνιμες ημέρες μέσω του υπολογιστή γόνιμων ημερών του all4baby.gr.

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να περιμένετε αυτές τις ημέρες μόνο για να έχετε επαφές. Οι πιθανότητές σας να συλλάβετε είναι ακόμα μεγαλύτερες εάν έχετε συχνές επαφές με το σύντροφό σας παρά όταν κάνετε περιόδους στερήσεων. Το ανδρικό σπέρμα μπορεί να περιέχει αρκετά νεκρά σπερματοζωάρια εάν δεν ανανεώνεται συχνά και τα νεκρά σπερματοζωάρια δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν. Επίσης η διάρκεια ζωής των σπερματοζωαρίων είναι 4-6 ημέρες γεγονός που κάνει ακόμα πιο πιθανή την σύλληψη ακόμα και όταν η ημερομηνία της ωορρηξίας είναι αβέβαιη.

Συμπερασματικά αντιλαμβάνεστε πως η προσπάθεια στοχευμένων επαφών δεν αποκλείει την ύπαρξη επαφών άστοχα μέσα στο μήνα, μόνο για λόγους απόλαυσης.

Βήμα 3- Αποφύγετε το άγχος

Το στρες είναι κακός φίλος και στην σύλληψη. Η μεγάλη αγωνία και η προσμονή για μια εγκυμοσύνη μπορεί να κάνουν την υπόφυσή σας να λειτουργεί λιγότερο σωστά με αποτέλεσμα να μην κάνετε ωορρηξία κάποιους μήνες ή να παρουσιάσετε διαταραχές στην περίοδο σας ή ακόμα να κάνετε ωορρηξία πολύ αργότερα από τις ημερομηνίες που υπολογίσατε.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας, τον σύντροφό σας και την ερωτική σας ζωή χωρίς άγχος. Δεν υπάρχουν μυστικές θέσεις, συνταγές και αλχημείες που θα σας εξασφαλίσουν την επιτυχία.

Απολαύστε την διαδικασία και αφήστε χώρο και χρόνο στην φύση να κάνει την δική της πανάρχαια σοφή διεργασία!

Βήμα 4- Κάντε το σπέρμα σας πιο δυνατό

Το αντρικό σπέρμα έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να γονιμοποιήσει το ωάριό σας όταν τα σπερματοζωάρια είναι υγιή και αρκετά.

Μειώστε το αλκοόλ, το κάπνισμα, την θερμοκρασία στην γενετική περιοχή και ακολουθείστε ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε  φιλικό οξύ, ασβέστιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη C και D. Όσο πιο γρήγορα υιοθετήσετε αυτές τις συνήθειες τόσο περισσότερο γρήγορα θα βρείτε τους τρόπους που θα μπορέσουν να σας δώσουν ένα σπέρμα υψηλής ποιότητας.

Βήμα 5- Επισκεφθείτε κάποιον ειδικό

Η επίσκεψη σε κάποιον ιατρό αναπαραγωγής ή μαία για ένα έλεγχο ρουτίνας πριν την σύλληψη θα μπορέσουν να σας διαφωτίσουν ακόμα περισσότερο και να αυξήσουν τις πιθανότητές σας αποφεύγοντας κοινές παρεξηγήσεις και λάθη που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της προσπάθειάς σας. Στην διάρκεια αυτών των επισκέψεων γίνεται ένας έλεγχος ρουτίνας της δικής σας γονιμότητας ως ζευγάρι και μπορούν να σας δοθούν εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με το δικό σας οικογενειακό προγραμματισμό.

Εφαρμόστε τα απλά βήματα προετοιμασίας πριν την σύλληψη και συνεχίστε με αμείωτο ρυθμό της προσπάθειά σας. Σύντομα θα τα καταφέρετε!

Πηγές

Cunningham, F.G.,et.al. 2010, Williams Obstetrics , US: McGRaw-Hill Companies.

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.