όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Εγκυμοσύνη μετά από χειρουργική αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια και στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας ενώ όλο και περισσότερες θα επιλέξουν κάποια χειρουργική μέθοδο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Στην εγκυμοσύνη οι σοβαρά παχύσαρκες γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν επιπλοκές όπως η αποβολή, ο ζαχαρώδης διαβήτης, η προεκλαμψία, ο ενδομήτριος θάνατος, η καισαρική, η χρήση εμβρυουλκίας, η δυστοκία ώμων, η εισρόφηση μηκωνίου, το εμβρυικό στρες , ο νεογνικός θάνατος και το μεγάλο βάρος γέννησης. Οι έρευνες δείχνουν όμως ότι μετά την χειρουργική αντιμετώπιση με παράκαμψη  στομάχου κ.λ.π. οι γυναίκες παύουν πλέον να αντιμετωπίζουν τις άνωθεν επιπλοκές με την ίδια συχνότητα, γεγονός που καθιστά την εγκυμοσύνη περισσότερο ασφαλή.

Υπάρχουν όμως και κάποιες επιπλοκές που εμφανίζονται μετά την χειρουργική αποκατάσταση σε μεγάλο βαθμό σε αρκετές ασθενείς όπως η μετατόπισης του δακτυλίου, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς εμέτους και παλινδρόμηση ή η διαρροή  με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους. Οι περιπτώσεις αυτές εμφανίζονται στο 24% των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε τέτοιες επεμβάσεις.

Νέα έρευνα δείχνει πως είναι αρκετά σημαντικό οι γυναίκες να προσπαθούν για μια εγκυμοσύνη 12-18 μήνες μετά το χειρουργείο τους καθώς το ποσοστό αποβολής πριν από αυτό το χρονικό διάστημα ανέρχεται στο 32% έναντι του 18% που προκύπτει μετά το πέρας αυτού του χρόνου.

Η παρακολούθηση στην κύηση αφορά ομάδα επιστημόνων για την αποφυγή και πρόληψη πιθανών επιπλοκών για μια ασφαλέστερη εγκυμοσύνη.

Δώστε λοιπόν το χρόνο που χρειάζεται στον ευαυτό σας για μια εγκυμοσύνη γεμάτη χαρά χωρίς προβλήματα!

Πηγή

Khan R, Dawlatly B, Chappatte O. Pregnancy outcome following bariatric surgery. The Obstetrician & Gynaecologist. 2013;15:37-43

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.