όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Πότε μπορείτε να μείνετε ξανά έγκυος;

Ο οικογενειακός σας προγραμματισμός είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής και των δικών σας προτιμήσεων και συμβάλει σημαντικά στην διατήρηση της καλής σας υγείας και την απόκτηση υγειών παιδιών.

Σύμφωνα με την βιολογία του ανθρώπινου σώματος και τις σωματικές και ψυχολογικές ανάγκες του κάθε μωρού η απόκτηση επόμενου παιδιού πρέπει να γίνεται μετά από 18 μήνες από τον προηγούμενο τοκετό σας ή και αργότερα.

Το γενετικό σύστημα της γυναίκας επανέρχεται στην προ της εγκυμοσύνης κατάστασή του έως και τον 6ο μήνα μετά τον τοκετό, στην περίπτωση καισαρικής τομής και έως και τον 2ο μήνα μετά τον φυσιολογικό τοκετό.

Παρότι η περίοδός σας, στην περίπτωση που δεν θηλάζετε μπορεί να εμφανιστεί σε 4 έως 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό, ο θηλασμός είναι η τέλεια μέθοδος προστατευτικής αντισύλληψης για το δικό σας σώμα, που χρειάζεται περίπου 1 χρόνο να ανακάμψει και να γεμίσει ξανά τις αποθήκες του για μια επόμενη υγιή εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες όταν η απόσταση μεταξύ δύο κυήσεων είναι μικρότερη των 9 μηνών τότε ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού, ανώμαλης πρόσφυσης του πλακούντα , ο κίνδυνος της αιμορραγίας ή της ρήξης μήτρας μετά από καισαρική σε επόμενη εγκυμοσύνη,αυξάνονται σημαντικά.

Η επάρκεια δε του δικού σας σώματος σε βιταμίνες , φιλικό οξύ και σίδηρο θέτει σε κίνδυνο τη δική σας υγεία αλλά και την ομαλή έκβαση και υγεία του μωρού σας.

Η απόσταση των 18μηνών εναρμονίζεται με την ανάγκη αποκλειστικής αφοσίωσης στις ανάγκες του πρώτου σας μωρού που σας χρειάζεται για να μεγαλώσει σε ένα ασφαλές, προστατευμένο περιβάλλον που θέτει ως προτεραιότητα το ίδιο, και την αποκλειστικότητα της προσοχής που χρειάζεται.

Φροντίστε την αντισύλληψη σας μετά τον τοκετό και θέστε ρεαλιστικούς στόχους στον οικογενειακό σας προγραμματισμό. Ενημερωθείτε εκ νέου για τα βήματα πριν την σύλληψη που θα κάνουν την εγκυμοσύνη σας ασφαλή και το μωρό σας υγιές και την οικογένειά σας χαρούμενη.

 

Πηγή:

Dean,Mason,P Howson,.Sohni V, Elizabeth Mary,Christopher , 2013. Born Toon Soon: Care before and between pregnancy to prevent preterm births: from evidence to action.: US National Library of Medicine National Institutes of Health.

A, A, AC, Conde-Agudelo, Rosas-Bermúdez, Kafury-Goeta , 2007. Effects of birth spacing on maternal health: a systematic review: US National Library of Medicine National Institutes of Health

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.