όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Thursday 21 June 2018

Εγκυμοσύνη και Εργασία

Στο σύνολό τους η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι από τα πιο σημαντικά και υπέροχα κεφάλαια στη ζωή του ζευγαριού.Αναμφισβήτητα η σχέση των γονέων με το παιδί δεν ξεκινά από τη στιγμή της γέννησής του, αλλά από την ενδομήτρια ζωή και από τα διάφορα στάδια εξέλιξης του εμβρύου.Είναι λοιπόν σημαντική η καλή ψυχική και σωματική κατάσταση της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και του τοκετού και της λοχείας.Γι’αυτό είναι σημαντικό να προσέχουμε τις συνθήκες διαβίωσης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ,να αποφεύγουμε τους έντονους ρυθμούς και να προστατεύουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία.

 

Όταν η εγκυμοσύνη και η εργασία ”πάνε πακέτο”.

 

Μία υγιής γυναίκα με φυσιολογική εγκυμοσύνη που εργάζεται σε ασφαλές περιβάλλον, μπορεί να είναι σε θέση να συνεχίσει την εργασία της μέχρι το τέλος σχεδόν της εγκυμοσύνης της. Βέβαια αν μπορείτε να αρχίσετε την άδεια σας δύο ή τρεις εβδομάδες πριν την ημερομηνία του τοκετού, να το κάνετε οπωσδήποτε. Αφιερώστε αυτό τον χρόνο στον εαυτό σας. Ξεκουραστείτε, ηρεμήστε, γιατί μπορεί να είναι, για πολλά χρόνια, η τελευταία φορά που έχετε χρόνο μόνο για σας!

Μέχρι όμως να ξεκινήσει αυτή η πολυπόθητη άδεια,πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται την καθημερινότητά σας στην εργασία σας;Ποιες συνήθειες σας πρέπει να αλλάξετε και τί θα σας βοηθήσει ουσιαστικά ώστε να έχετε την πιο εναρμονισμένη σχέση εγκυμοσύνης-δουλειάς;Το all4baby και η Γεωργία Λεζέ σας δίνουν χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά!

 

 

 

Οδηγίες και συμβουλές για μία ασφαλή εγκυμοσύνη στην εργασία.

 

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και συμβουλές και κρατήστε υψηλά τα επίπεδα αποδοτικότητας στην εργασία και χαμηλά τα επίπεδα δυσφορίας,κούρασης και άγχους.

 

 • Κάντε μικρά διαλείμματα. Εάν είστε όρθια, καθίστε και βάλτε τα πόδια σας ψηλά ή περπατήστε λίγο. Αυτό διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Εάν είστε καθισμένη, κάθε δύο ώρες σηκωθείτε και περπατήστε. Ελαττώνετε έτσι το πρήξιμο στα πόδια και στους αστραγάλους και αισθάνεστε άνετα.

 

 • Φοράτε πάντα άνετα ρούχα και παπούτσια. Επίσης υπάρχουν καλσόν ειδικά για εγκύους που είναι πολύ καλά, που βοηθούν ή διευκολύνουν το πρήξιμο ή τους κιρσούς.

 

 • Πίνετε πολύ νερό. Έχετε πάντα στο γραφείο σας ένα ποτήρι και μην ξεχνάτε να το γεμίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

 

 • Τρώτε τακτικά μικρά, θρεπτικά γεύματα. Αυτό θα σας βοηθήσει πάρα πολύ και στην πρωινή ναυτία. Επιλέξτε γεύματα ισορροπημένα και θρεπτικά με φυτικές ίνες.

 

 • Μειώστε το στρες. Αν δεν μπορείτε να εξαλείψετε τον παράγοντα άγχους στο χώρο εργασίας σας, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να το διαχειριστείτε όπως ξεμούδιασμα, ασκήσεις χαλάρωσης ή γιόγκα ή απλά κάνετε ένα περίπατο.

 

 • Ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Όσο πιο έντονη είναι η δουλειά σας τόσο λιγότερο πρέπει να κουράζεστε εκτός δουλειάς. Μπορείτε να «κλέψετε» μία ή δύο ημέρες από την κανονική σας άδεια όταν αισθάνεστε πολύ κουρασμένη.

 

 • Μην λέτε όχι στη βοήθεια των συνάδελφων σας. Εάν μπορούν να σας βοηθήσουν γιατί όχι.

 

 

Μην ξεχνάτε επίσης:

 

 

 •  Να φοράτε άνετα ρούχα, που να μην περιορίζουν τις κινήσεις σας. Ευτυχώς για εσάς, η μόδα φέτος επιτάσσει τα φορέματα και τις μπλούζες σε στυλ εγκυμοσύνης. Συνεπώς, θέλοντας ή μη, θα είστε στη μόδα.

 

 •  Αν δουλεύετε μπροστά σε υπολογιστή, να κάνετε συχνά διαλείμματα, γιατί, κατά την κύηση, τα χέρια σας είναι το ίδιο ευαίσθητα με τα πόδια σας. Λόγω του οιδήματος, λοιπόν, που εμφανίζεται, οι τενοντίτιδες είναι συχνές, καθώς και η εμφάνιση του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, με χαρακτηριστικό γνώρισμα το μούδιασμα των χεριών κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, που μερικές φορές σάς ξυπνάει. Αν συμβαίνει αυτό, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε και κάποιον ορθοπεδικό.

 

 •  Να μην πάρετε υπερβολικό βάρος κατά την κύηση, γιατί τα παραπάνω κιλά επιβαρύνουν τη σπονδυλική στήλη.

 

 •  Να μην σκύβετε για να σηκώσετε κάποιο βαρύ αντικείμενο, αλλά να λυγίζετε τα γόνατά σας και να σηκώνεστε μετά, για να επιβαρύνετε λιγότερο τη σπονδυλική στήλη.

 

 •  Μεγάλο ρόλο, επίσης, παίζουν και τα παπούτσια που θα φοράτε. Η ορθοστασία σίγουρα δεν θέλει τακούνια, γιατί τα πολύ ψηλά τακούνια κουράζουν τα πόδια. Να φοράτε τα κατάλληλα παπούτσια που θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα. Η μόδα είναι πάλι με το μέρος σας, αφού οι μπαλαρίνες και τα σανδάλια είναι το must του καλοκαιριού.

 

 • Τους καλοκαιρινούς μήνες να προφυλάσσεστε από τον ήλιο, με καπέλο και βαμβακερά υφάσματα, γιατί, κατά την κύηση, σίγουρα είστε πιο ευαίσθητες στην αυξημένη θερμοκρασία. Εννοείται ότι δεν ξεχνάτε την καθημερινή χρήση αντηλιακού.

 

 • Αν αισθανθείτε ζαλάδα, να τρώτε κάτι αλμυρό, γιατί πολλές φορές πέφτει η πίεσή σας και χρειάζεται κατανάλωση αλατιού για ν’ ανέβει.

 

 • Γενικά το βράδυ, όταν ξαπλώνετε, είναι καλό να χρησιμοποιείτε μαξιλάρι για την κοιλιά σας, και αν σας εξυπηρετεί, να τοποθετείτε και ένα μαξιλάρι κάτω από τα πόδια σας, για να περιορίσετε το πρήξιμο των ποδιών.

 

 • Προτιμήστε τα μέσα μεταφοράς εαν είναι εφικτό για την μετακίνηση σας από και προς την εργασίας σας.Έτσι θα μειώσετε το άγχος της κίνησης,του παρκαρίσματος και το ενδεχόμενο κάποιου ατυχήματος!

 

 

 

Ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

 

Ο εργοδότης σας έχει τη νομική υποχρέωση να διασφαλίσει ότι εργάζεστε σε ασφαλές περιβάλλον όταν είστε έγκυος και όταν θηλάζετε. Πρέπει να αξιολογήσει τον κίνδυνο της θέσης σας και να εξασφαλίσει ότι η εργασία σας δεν περιλαμβάνει επικίνδυνες χημικές ουσίες, βαριά φορτία, ακραίες θερμοκρασίες, πολλές ώρες εργασίας ή ορθοστασίας. Εάν ο εργοδότης σας δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα κατάλληλο περιβάλλον για εσάς θα πρέπει να σας δώσει άδεια με αποδοχές. Μην αισθανθείτε πίεση να εργαστείτε σε ένα ακατάλληλο και ανασφαλές περιβάλλον, προέχει το μωρό και η υγεία σας!

 

 

 

Είμαστε εδώ κάθε φορά που μας χρειάζεστε!Συμβουλευτείτε μας και ακολουθήστε τις ενέργειές και τα σεμινάρια μας που θα κάνουν την καινούργια καθημερινότητα παραμυθένια!

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.