όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 27 May 2018

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ

Η διεθνής εβδομάδα για τον σεβασμό στη γέννα.

 

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα αποτελεί την ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας. Η Διεθνής Εβδομάδα  για τον Σεβασμό στη Γέννα (International Week for Respecting Childbirth  IWRC) πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον Μάιο.
Το θέμα της Διεθνούς Εβδομάδας αλλάζει κάθε χρόνο και, ανάλογα με αυτό, προτείνονται ιδέες και στόχοι δράσης. Στη συνέχεια, μεμονωμένα άτομα ή ομάδες αναλαμβάνουν την σταδιακή υλοποίηση των δράσεων, αξιοποιώντας το υλικό που έχει συγκεντρωθεί συλλογικά και βρίσκεται διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: αφίσες, φάκελοι αρχείων, φυλλάδια, κλπ. Ανάλογα με τον χρόνο και τον βαθμό δέσμευσης των ατόμων και των ομάδων που ασχολούνται, μπορούν να οργανωθούν μια σειρά από δραστηριότητες, με σχετικά μεγάλο εύρος: εκθέσεις, συναντήσεις, συνέδρια, κλπ
Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004, από την «Alliance française pour l’accouchement respecté» (AFAR), μια γαλλική, μη κερδοσκοπική κοινότητα, χωρίς δεσμεύσεις σε φιλοσοφικές, ιατρικές, θρησκευτικές και πολιτικές διαδρομές σκέψης. Από το 2011, τον συντονισμό της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανισμών για τον Τοκετό (European Network of Childbirth Associations -ENCA).

 

 

Η Γεωργία Λεζέ τοποθετείται με αφορμή την εβδομάδα για τον Σεβασμό στην Γέννα:

 

“Με αφορμή την εβδομάδα για τον Σεβασμός την Γέννα του 2018 ήθελα να γράφω αυτό το άρθρο για να εξηγήσω τι σημαίνει σεβασμός και επιλογή στον τοκετό μιας μαμάς.

Στην ιατρικοποιημένη και άκρως παρεμβατική μαιευτική των νοσηλευτηρίων της εποχής μας, η επιλογές σχετικά με την γέννα ακούγονται ουτοπικές για κάποιους. Όμως οι συνθήκες αλλάζουν και η αλλαγή αυτή προέρχεται από την επιβολή των αναγκών και των απαιτήσεων των γυναικών που συνεχίζουν να έχουν ισχυρή βούληση για τον τρόπο που θα ήθελαν ο τοκετός του να εξελίσσετε.

Η δική σας φωνή και η δημιουργία συλλόγων, ομάδων, παρεμβάσεων και πιέσεων προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κάνει τα τελευταία χρόνια την μαιευτική να αλλάζει. Όχι πάντα και παντού ακόμη, αλλά σίγουρα να βελτιώνει τις διαδικασίες και πολιτικές μαιευτικών κλινικών και την αντίληψη των επαγγελματιών σχετικά με το δικαίωμα στην επιλογή.

Η μαιευτική λοιπόν σήμερα γίνεται πιο δίκαιη , πιο δημοκρατική και δίνει περισσότερη έμφαση στις δικές σας προτεραιότητες. Τα πράγματα που για εσάς σημαίνουν κάτι γίνονται εφαρμόσιμες πολιτικές και πρακτικές και για εμάς, τους επαγγελματίες που δίνουμε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες. Η μαιευτική πασχίζει να γίνει φιλικότερη και πιο προσιτή στην νέα μαμά αλλά και περισσσότερο ουσιαστική. Η εξατομικευμένη φροντίδα σας, η εφαρμογή του πλάνου τοκετού σας, η εφαρμόσιμη και διαδεδομένη πλέον προτεραιότητα στο θηλασμό είναι πραγματικότητα και εδώ στην Ελλάδα.

 

 

Φτάνει μόνο να το ζητήσετε! Να το απαιτείτε! Για να γίνει το δικό σας θέλω κάποτε πανάκια για όλους. Όχι μόνο για εσάς!

 

 

 

Συμβουλεύω ισχυρά κάθε νέα μαμά να ψάχνει και να βρίσκει τους επαγγελματίες που θα τις δώσουν πραγματικά αυτές τις επιλογές και θα σεβαστούν τις δικές της προτεραιόητες. Δεν είναι σίγουρα τα πάντα για όλους αλλά κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να απαιτεί τα θέλω της όταν αυτά μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Δώστε έφμαση και προτεραιότητα σε αυτά που για εσένα σημαίνουν πράγματα, άσχετα με το αν σε κάπιους ακούγονται ή όχι ουτοπικά , ρομαντικά ή άσχετα! Για σένα είναι το κάτι που θα κάνει την δική σου διαφορά.Στο τέλος τέλος εσύ θα γεννήσεις. Ούτε ο γιατρός , ούτε η μαία , ούτε κανένας διευθυντής κλινικής.

 

 

 

Κάνε μαθήματα τοκετού, θηλασμού και φροντίδας μωρού, προετοιμάσου και διαμόρφωσε άποψη. Εμπιστεύσου τους επαγγελματίες μας εδώ στο all4baby! Είναι πάντα πρόθυμη να σε ακούσουν και να σε βοηθήσουν με απλή συμβουλευτική και καθοδήγηση σε αυτό που ζητάς. Μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους. Είσαι το επίκεντρο! Η υπόλοιπη στεκόμαστε δίπλα σου, σαν συνοδοιπόροι και σύμμαχοί σου.

 

 

 

Επικοινώνησε μαζί μας για οτιδήποτε σε απασχολεί!

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.