όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Thursday 21 June 2018

Πόσες φορές πρέπει να αντλείτε γάλα όταν εργάζεστε;

Εάν ανήκετε στις εργαζόμενες μητέρες που αναρωτιούνται για το πως θα τα καταφέρουν στον θηλασμό και την εργασία ταυτόχρονα, ο αριθμός των αντλήσεων σας θα σας έχει ήδη προβληματίσει. Μην ανησυχείτε δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαίνεται στην αρχή!

Εάν γυρίσετε στην εργασία σας πριν τον 6ο μήνα ίσως χρειαστεί να κάνετε 3-4 αντλήσει κατά μέσο όρο σε ένα τυπικό εργασιακό πρωινό οχτάωρο μέχρι την επιστροφή σας στο σπίτι. Μετά τον 6ο μήνα και την εισαγωγή στερεών τροφών η ανάγκη αντλήσεων μειώνεται προοδευτικά σε 1-3 καθώς τα γεύματα του μωρού σας μπορεί να περιορίζονται σταδιακά έως και τον 9ο -10ο μήνα όπου αρκετά παιδιά θηλάζουν ή πίνουν γάλα 2-3 φορές την ημέρα. Ίσως εκείνη την εποχή να μην έχετε καν την ανάγκη χρήσης θήλαστρου καθώς μπορεί να θηλάσετε το μωρό σας λίγο πριν φύγετε από το σπίτι και μετά στην επιστροφή σας ή πριν το βραδινό του ύπνο.

Ωστόσο λίγο πριν την επιστροφή σας στην εργασία θα ήταν καλή ιδέα ο φροντιστής που θα δώσει στο μωράκι σας το γάλα να δοκιμάσει να το ταίσει με το μέσο της επιλογής σας ( μπουκάλι ή ποτήρι ή κουτάλι) λίγες ημέρες για να συνηθίσει και το μωρό σας αλλά και ο ίδιος στην νέα αυτή ρουτίνα. Συνίσταται αυτή η δοκιμή να είναι συστηματική και συγκεκριμένες ώρες που αντιστοιχούν με τις ώρες της απουσίας σας από αυτό το άτομο έτσι ώστε να υπάρχει μια ομαλότερη μετάβαση στην νέα κατάσταση, και εσείς να επιστρέψετε αναπόσπαστη.

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε για να μην προσθέτετε έξτρα άγχος στον ευατό σας παραδειγματιζόμενη από άλλες μαμάδες πως …

ΔΕΝ υπάρχει κάποιος ακριβής αριθμός αντλήσεων που θεωρείτε επαρκής για να έχετε ένα ικανοποιητικό stock γάλακτος στο σπίτι για το μωρό σας. Ίσως 3 γεύματα να είναι επαρκή και μπορούν να δημιουργηθούν αν ξεκινήσετε 1-2 εβδομάδες πριν την επιστροφή σας να κάνετε αντλήσεις μεταξύ των γευμάτων του μωρού σας ή όταν βλέπετε ότι το στήθος σας είναι περισσότερο φορτωμένο. Έτσι θα νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση!

Ενδεικτικά και ανάλογα την ηλικία του μωρού σας και τις ανάγκες του σε μητρικό γάλα, θα ήταν δόκιμο να δοκιμάσετε να κάνετε άντληση την ώρα που το μωρό σας αντιστοίχως τρώει στο σπίτι γάλα έτσι ώστε να διατηρήσετε την ροή της παραγωγής σας χωρίς εκπτώσεις. Αν είστε αρκετά συστηματική και δεν ξεφύγετε συχνά από αυτό το πλάνο όλα πάνε μια χαρά με την παραγωγή σας και το μωρό σας θα συνεχίσει να παίρνει το πολύτιμο γάλα σας για όσο το χρειάζεται.

Σε περίπτωση που δεν έχετε αυτή την δυνατότητα στο χώρο εργασίας σας τότε το πρόγραμμά σας μπορεί να προσαρμοστεί με αντλήσεις στο σπίτι μεταξύ των γευμάτων του μωρού σας . Σε αυτή την περίπτωση σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία του μωρού σας. Διαβάστε εδώ για τις οδηγίες άντλησης γάλακτος και τον κατάλληλο χρόνο άντλησης.

Ο ενεργός πειραματισμός και η φροντίδα και συμβουλευτική από έμπειρο σύμβουλο θηλασμού θα μπορέσει να δώσει την δική σας χρυσή λύση για την συνέχιση του θηλασμού.

 

Μπορείτε και εσείς να ζητήσετε την βοήθεια της μαία -σύμβουλο θηλασμού Γεωργίας Λεζέ στο all4baby για μια κατ’οίκον συμβουλευτική ή οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε στο θηλασμό! Καλέστε Τώρα!

 

 

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.