όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Αναπνοές στον τοκετό

 

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

 

Μαθήματα τοκετού all4baby

 

Εισαγωγή

Οι αναπνοές είναι από τις πιο διαδεδομένες και αγαπημένες μεταξύ των γυναικών μεθόδους ανακούφισης του πόνου στην διάρκεια του τοκετού. Βασίζονται και ξεκίνησαν από την μέθοδο Lamaze το 1960 και μετά και έχουν βελτιώσει από τότε αισθητά την εμπειρία τον γυναικών στο τοκετό, την συμμετοχή και το αποτέλεσμα της γέννησης. Πάνω από το 49% των γυναικών δηλώνουν πως χρησιμοποίησαν τις ανάσες αποτελεσματικά στην διάρκεια του τοκετού.

 

Αναπνοές στον τοκετό

Πού βοηθάνε οι αναπνοές στον τοκετό;

Η αναπνοή σας στο τοκετό και η χρήση της ως αναλγητικό μέσο , με τη πραγμάτωση ρυθμικών αναπνοών που αντιστοιχούν στην ένταση του ενοχλήματος βοηθούν ως εξής…

  •  Συμβάλλουν σημαντικά στη καλύτερη δική σάς οξυγόνωση και του μωρού σας.
  • Σας βοηθούν εξαιρετικά καλά να συγκεντρώνεστε στο σώμα σας και να δουλεύετε μαζί με τις συσπάσεις στη εξέλιξη του τοκετού σας.
  • Με την βοήθεια και άλλων μεθόδων όπως η αλλαγή θέσεων και στάσεων , η κίνηση σύμφωνα με τις δικές σας επιλογές, η χρήση του νερού, το μασάζ και η επιβολή ενός ήσυχου περιβάλλοντος μπορούν να σας βοηθήσουν στη γρηγορότερη εξέλιξη του τοκετού σας.Ειδικά στα αρχόμενα στάδια η βαθιά κοιλιακά αναπνοή που συνίσταται να αποπερατώνεται από τη επίτοκο είναι εξαιρετικά βοηθητική στην προώθηση της εμπέδωσης, της έναρξης και φυσιολογικής συνέχειας του πρώτου σταδίου διαστολής (μέχρι περίπου τα 4 -6 εκατοστά)
  • Οι αναπνοές αποτελούν μια άριστη μέθοδο αποβολής του άγχους, μείωσης των κατεχολαμινων στο σώμα, διατήρησης του ελέγχου από εσάς στη διάρκεια του τοκετού και και αποτελεσματικότερης συνεργασίας  σας με το σώμα σας που προσπαθεί να γεννήσει το μωρό σας.
  • Η χρήση των αναπνοών στον τοκετό φαίνεται να μειώνει την ανάγκη ιατρικών παρεμβάσεων , την χρήση φαρμάκων ( φαρμακευτική αναλγησία με επισκληρίδιο ή ωκυτοκίνη για πρόκληση τοκετού) ή ακόμη και τον κίνδυνο της καισαρικής στιγμής λόγω αδυναμίας εξέλιξης τοκετού ή δυστοκίας.

Posted in: Αναπνοές στον τοκετό

Πώς βοηθάνε οι αναπνοές στον τοκετό;

Η αναπνοή σας είναι το πιο άμεσο και εύκολο προς χρήση, βοηθητικό εργαλείο στον τοκετό. Η φιλοσοφία της μεθόδου βασίζεται στην ενδογενές ανάγκη του ανθρώπου να χρησιμοποιεί την ανάσα του παράγοντας διάφορους ρυθμούς αναπνοών για την απόσπαση της προσοχής από το σημείο που πονάμε. Έτσι και η χρήση της στον τοκετό είναι εύκολη , καθώς η αναπνοή μας υπάρχει πάντα διαθέσιμη και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να την χρησιμοποιήσετε για να διοχετεύσετε αλλού την προσοχή σας, να συγκεντρωθείτε στο σώμα σας , να χαλαρώσετε σωματικά και πνευματικά και να βοηθήσετε στην εξέλιξη του τοκετού σας.

Posted in: Αναπνοές στον τοκετό

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναπνοές στον τοκετό σας;

Η αναπνοή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεκινώντας με μια προσπάθεια λήψης βαθιάς αναπνοής με την συμμετοχή του διαφράγματος , ακολουθώντας ένα ρυθμό και βάθος κατάλληλο με την ένταση των συσπάσεων που αισθάνεστε. Στην συνέχεια και όσο αυτή ανεβαίνει μπορείτε να αυξήσετε το ρυθμό σάς κάνοντας πιο ευχές αναπνοές εάν αυτό σας βοηθάει. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αναπνοών που πρέπει να κάνετε ανά σύσπαση ούτε συγκεκριμένος ρυθμός που πρέπει να αναπνέετε. Εσείς γνωρίζετε τι μπορεί να σας βοηθήσει και μαζί με την μαία σας θα μπορέσετε να βρείτε το δικό σας ρυθμό.

Posted in: Αναπνοές στον τοκετό

Παρακολουθήστε τα μαθήματα τοκετού του all4baby στο all4baby ή και on line από το σπίτι σας και εκπαιδευτείτε επαρκώς στις αναπνοές τοκετού. Μην χάσετε την ευκαιρία να βοηθήσετε εσείς τον εαυτό σας και να συμμετέχετε στον τοκετό βοηθώντας και το μωρό σας. Οι αναπνοές ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ αρκεί να τις γνωρίσετε και να εξασκηθείτε σε αυτές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σας περιμένουμε!

Βρείτε μαία

 

Πηγές: Lothian J.A. “Lamaze breathing;What every pregnant woman needs to know” The Journal of Perinatal Education  2011 Spring; 20(2): 118–120

Lothian J.A. “Promoting optimal care in childbirth” The Journal of Perinatal Education 2014 Fall; 23(4):174-7

Jones L.,Othman M.,Dowswell T.,Alfirevic Z.,Gates S.,Newburn M.,Jordan S.,Lavender T.,Neilson JP “Pain management for women in labor:an overview of systematic reviews” The Cochrane Database of systematic reviews  2012                      Mar 14;3:CD009234.

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.