όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

9η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 7 εβδομάδων

9η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει μήκος 22 με 30 χιλιοστά όσο μια ελιά ενώ συνεχίζει να έχει μεγαλύτερο κεφάλη από ότι το υπόλοιπο σώμα.

Τα δάχτυλά του πλέον διακρίνονται ευκιρνώς και έχουν επιμηκυνθεί τόσο τα άνω όσο και τα κάτω άκρα του. Συναρπαστική αλλαγή αυτής της εβδομάδως είναι πως το μωρό σας ξεκινά να κινεί τα άκρα του, εικόνα που μπορεί να φανεί σε κάποιο υπερηχογράφημά σας από εδώ και στο εξής.

Το κεφαλάκι του που συνεχίζει να είναι μεγαλύτερο σε αναλογία με το υπόλοιπο σώμα παύει πλέον να παρουσιάζει την ιδιαίτερα κεκαμένη προς τον κορμό εικόνα και στέκεται περισσότερο ε ευθεία με τον κορμό. Ο λαιμός του μωρού σας είναι περισσότερο ευδιάκριτος.

Τα βλέφαρα πλέον καλύπτουν τον οφθαλμό γεγονός που δεν συνέβαινε πριν καθώς οι βολβοί βρίσκονταν εκτεθειμένοι. Τα αυτιά του παίρνουν ένα πιο κανονικό σχήμα ενώ ταυτόχρονα με την εξωτερική τους εμφάνιση ξεκινά και η ανάπτυξη των καναλιών των , κοχλίων, των οσταρίων και του εσωτερικού αυτιού που θα ολοκληρωθεί στις 22 εβδομάδες.

Μια ακόμα συναρπαστική λεπτομέρεια είναι η εμφάνιση υποτυπωδών στοιχείων αντίληψης της γεύσης που παρουσιάζει και εξελίσσει το μωρό σας ακόμη και από τώρα.

Παράλληλα η περαιτέρω ανάπτυξη του εγκεφάλου του έχει σαν αποτέλεσμα την έκκριση από τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης του μωρού σας της φλοιοεπινεφριδιοτρόπος ορμόνη (ACTH). Η παρουσία αυτής δίνει επιπλέον δυνατότητα στο μωρό σας να παράγει τις δικές του ορμόνες φύλου όπως η FSH, LH, GnRH  και θυροειδικές ορμόνες όπως η TSH με την εξέλιξη αυτής έως και την 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας.

Η ένατη εβδομάδα είναι η πρώτη εβδομάδα που το μωρό σας ξεκινά να έχει μια περισσότερο κανονική εικόνα μικρού ανθρώπου.

Posted in: 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης ;

Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν ή αισθάνονται φούσκωμα χαμηλά στην κοιλιά λόγω της διάτασης της μήτρας ενώ η περιφέρεια μεταξύ των λαγονίων οστών  της λεκάνης σχηματίζει ένα περισσότερο στρογγυλό δαχτυλίδι.

Οι πρωινές ναυτίες ξεκινούν να βελτιώνονται σε σημαντικό βαθμό σε αρκετές εγκύους από την εβδομάδα αυτή χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Ενώ η συχνοουρία είναι πλέον μια καθημερινότητα για τις περισσότερες εγκύους που επιμένει μέχρι και το τέλος της κύησης.

Αυτά τα συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι φυσιολογικά και παραμένουν ίσως και για μεγαλύτερο από το αναμενόμενο χρονικό διάστημα στο σώμα σας χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι ανησυχητικό.

Επιμείνετε στην διατήρηση της καλής υγείας σας φροντίζοντας την διατροφή σας στην εγκυμοσύνη, αποφεύγοντας το κάπνισμα και το αλκοόλ και δίνοντας προτεραιότητα στην άσκηση. Οι συναισθηματικές διακυμάνσεις είναι επίσης φυσιολογικές και μπορεί να σημαίνουν έντονο άγχος ή στρες στην εγκυμοσύνη λόγω της καινούργιας κατάστασης ή επήρεια των εκκρινόμενων ορμονών στο σώμα.

Εάν ωστόσο νιώθετε πως η αντιμετώπιση αυτού του άγχους σε αυτή την φάση της εγκυμοσύνης, σας δημιουργεί πρόβληματα αναζητείστε την βοήθεια ειδικού. Η ειδικευμένη ψυχολόγος του all4baby βρίσκεται στην διάθεσή σας για να μπορέσετε να λύσετε ίσως και σε μια μόνο συνεδρεία τυχόν ψυχολογικές διακυμάνσεις που αντιμετωπίζετε και κάνουν την εγκυμοσύνη σας λιγότερο ευχάριστη.

Posted in: 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα;

Ίσως μετά τον πρώτο ενθουσιασμό της ταυτοποίησης μιας εγκυμοσύνης να είναι μια καλή στιγμή να αναζητήσετε λεπτομέρειες για πρακτικότερα θέματα, όπως το κόστος μιας εγκυμοσύνης. Που θα παρακολουθείστε, που μπορείτε να κάνετε τις εξετάσεις σας σύμφωνα με το ταμείο σας ή την ασφάλειάς σας και ποια κόστη καλύπτονται;

Απαντήστε στα ερωτήματα αυτά με μια μικρή έρευνα αγοράς που μπορείτε να κάνετε αυτοπροσώπως ή μέσω φίλων.

Posted in: 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.