όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Thursday 21 June 2018

6η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Εισαγωγή

Η ηλικία του μωρού σας αυτή την εβδομάδα είναι 4 εβδομάδες

6η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 6η εβδομάδα;

Η εβδομάδα αυτή χαρακτηρίζεται από έντονες διαφοροποιήσεις, ανάπτυξη και εμφάνιση καινούργιων στοιχείων στο μωρό σας. Έντονοι σχηματισμοί, πολλές διαχωριστικές γραμμές και σχηματοποίηση  ξεκινούν αυτή την εβδομάδα με στόχο την εξομάλυνση της ανάπτυξης του μωρού σας.

Το μωρό σας πλέον είναι 4-5 mm και έχει πλέον στεγανοποιήσει τα τοιχώματα της καρδιάς του. Υπάρχει πλέον πραγματική κυκλοφορία τόσο μέσα στο σώμα του μωρού σας όσο και μεταξύ αυτού και του αρχέγονου πλακούντα- χορειακών λαχνών.

Στις πλάγιες πλευρές της συνολικής του μάζας εμφανίζονται μικρές εκβολές που θα εξελιχθούν στα χεράκια και τα ποδαράκια του ενώ ξεκινά και η προβολή σχηματισμού που θα απαρτίσει τον ομφάλιο λώρο στην εγκυμοσύνη.

Ο νευρικός σωλήνας κλείνει και στεγανοποιείτε στα μέσα αυτής της εβδομάδας. Στην πλευρά της κεφαλής προβάλλουν σταδιακά στοιχεία του εγκεφάλου όπως τα ημισφαίρια, το χοριοειδές πλέγμα, η παρεγκεφαλίδα και οι κοιλίες ο σχηματισμός των οποίων ολοκληρώνεται την 12η– 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Επίσης στα μέσα της εβδομάδας αυτής ξεκινά να εκβάλει το διάφραγμα που χωρίζει την κοιλίτσα από τον θώρακα του μωρού σας. Μαζί με αυτό ξεκινά και ο διαχωρισμός του οισοφάγου από την τραχεία. Ταυτόχρονα ξεκινά ο σχηματισμός του ήπατος, του παγκρέατος και του μεσεντέριου από όπου αργότερα θα σχηματιστούν τα περισσότερα εντερικά στοιχεία.

Την εβδομάδα αυτή ξεκινούν επίσης να σχηματίζονται και οι πτυχώσεις των γεννητικών οργάνων σύμφωνα με την εντολή των χρωμοσωμάτων που εκφράζουν την έκκριση τεστοστερόνης ή όχι μετά την σύλληψη. Στην ουριαία επιφάνεια του μωρού σας ξεκινά είτε ο σχηματισμός του φαλού ή ένα χαρακτηριστικό οίδημα με δύο πλευρές για τα κορίτσια.

Posted in: 6η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Καθώς το κύημα  μεγαλώνει μέσα στην μήτρα σας μπορεί παροδικά να δημιουργεί μικρές κοιλίδες αίματος που φαίνονται σαν μια καφέ ή κόκκινη έκκριση κοιλίδων που φαίνονται αρκετά συχνά στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και απασχολούν πάνω από το 24% των κυήσεων. Μπορεί να είναι ένα απλό συνοδό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης αλλά μπορεί και να είναι ένα σημάδι εξωμήτριου κύησης ή αποβολής. Και σε αυτή την περίπτωση ζητείστε την συμβουλή του γιατρού ή της μαίας σας.

Την εβδομάδα αυτή οι διαφορετικές διακυμάνσεις των ορμονών μπορεί να σας οδηγήσουν σε συναισθηματικές διακυμάνσεις και διαταραχές της διάθεσης. Η γνώση ότι μια εγκυμοσύνη ήδη υπάρχει μπορεί να αυξήσει παροδικά το στρες και να σας οδηγεί σε ξεσπάσματα συμπεριφορών και συναισθημάτων. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να διατηρείτε την λογική και την ψυχραιμία σας. Εάν το έντονο άγχος παραμένει ή βιώνετε συμπτώματα κατάθλιψης επισκεφθείτε κάποιον ειδικό ψυχολόγο που μπορεί να σας βοηθήσει με την αντιμετώπιση του άγχους στην εγκυμοσύνη ή της κατάθλιψης στην εγκυμοσύνη.

Η ειδικευμένη ψυχολόγος του all4baby.gr βρίσκεται στην διάθεσή σας για να μιλήσετε για οποιοδήποτε σκοπό.

Posted in: 6η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα;

Αυτή η εβδομάδα είναι η πλέον κατάλληλη για την πρώτη σας επίσκεψη στο γιατρό ή τη μαία σας. Παρότι η εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική κατάσταση χρειάζεται σε αντιδιαστολή με άλλες περιόδους της ζωή σας συστηματική παρακολούθηση και εξατομικευμένη φροντίδα. Οι επισκέψεις στην εγκυμοσύνη γίνονται συστηματικά σε ορισμένο σύμφωνα με τις ανάγκες σας χρόνο αλλά και έκτακτα στην παρουσία κάποιου προβλήματος.

Στην πρώτη σας αυτή επίσκεψη οι επαγγελματίες υγείας θα φροντίσουν για την επιμελή λήψη του ατομικού ιστορικού σας και την διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων  κύησης που θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην εγκυμοσύνη σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Η 6η εβδομάδα είναι και η καταλληλότερη για την πραγματοποίηση του πρώτου σας υπερηχογραφήματος όπου φαίνεται ο προσανατολισμός του κυήματος, η ανάπτυξη του, η πιθανολογούμενη ηλικία κύησης και εφόσον βρίσκεστε στην 4η εβδομάδα της ζωής του μωρού σας σύμφωνα με την εμβρυική του ηλικία και η καρδούλα του.

Posted in: 6η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.