όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

37η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 35 εβδομάδων

37η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης είναι περίπου 2,7 κιλά και έχει κεφαλουριαία διάμετρο  (CRL) 33 εκατοστά.

Με την έναρξη της εβδομάδος αυτής το μωρό σας  έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο της προωρότητας  και θεωρητικά όλα τα όργανα του σώματός του είναι έτοιμα για την εξωμήτρια ζωή. Οι πνεύμονές του είναι σωστά και πλήρως σχηματισμένοι και οι πιθανότητές του να χρειαστεί κάποιου είδους αναπνευστική υποστήριξη είναι εξαιρετικά μειωμένες από εδώ και στο εξής σε σύγκριση με προηγούμενες εβδομάδες εγκυμοσύνης.

 Η παραμονή του μέσα στην κοιλίτσα σας για το επόμενο χρονικό διάστημα του επιτρέπει την περεταίρω αύξηση βάρους μέσα από την εναπόθεση λιπώδους ιστού.

Στην διάρκεια αυτής της εβδομάδος ξεκινά και η εμπέδωση  της κεφαλής στα περισσότερα μωρά μέσω των συσπάσεων Braxton Hicks που πιέζουν την προβάλλουσα μοίρα ( κεφάλι) προς τον τράχηλο μειώνοντας ελάχιστα αλλά σημαντικά την απόσταση μεταξύ του μωρού και της εξόδου της λεκάνης. Η εμπέδωση της κεφαλής είναι ένα σημαντικό στοιχείο τοκετού που καθορίζει  τις καλές ή κακές προϋποθέσεις ή πιθανότητές σας να γεννήσετε φυσιολογικά στο πρώτο παιδάκι.

Εάν είναι το δεύτερο ή το τρίτο σας παιδί τότε η εμπέδωση δεν παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο καθώς στις πολύτοκες γυναίκες η εμπέδωση τείνει να γίνεται κατά την διάρκεια του τοκετού χωρίς να επηρεάζονται οι πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειάς σας.

Posted in: 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας;

Η μήτρα σας βρίσκεται στο μέγιστο ύψος της μέσα στην κοιλιά σας με ωοειδές σχήμα. Η απόστασή της από την ηβική σύμφυση είναι 37 εκατοστά περίπου ενώ ο πυθμένας της απέχει από το επίπεδο του αφαλού σας 17 εκατοστά.

Οι κινήσεις του μωρού σας είναι έντονες και οπτικά εμφανείς ακόμα και πάνω από τα ρούχα στις περισσότερες γυναίκες. Συχνές πιέσεις χαμηλά στην πύελο, πλευρικές ενοχλήσεις , καούρες και δύσπνοια είναι κάποια από τα χαρακτηριστικότερα και άκρως φυσιολογικά ευρήματα των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης σας όπως η έντονη υπνηλία και η εμφάνιση αϋπνίας.

Το σώμα σας προετοιμάζεται για τον τοκετό και είναι συχνή η εμφάνιση συμπτωμάτων ψευδοτοκετού από εδώ και στο εξής. Ένα πάρα πολύ χαρακτηριστικό και άκρως συχνό σύμπτωμα είναι το ένστικτο της προετοιμασίας του περιβάλλοντος που διακατέχει τις περισσότερες επίτοκες τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας. Η ανάπτυξη εμμονών με την καθαριότητα και τα ψώνια για το μωρό σας είναι χαρακτηριστικά αυτού του ενστίκτου  που εύκολα γίνονται αντιληπτά όχι μόνο από εσάς αλλά κυρίως από τα άτομα του περιβάλλοντός σας (π.χ. σύντροφος).

Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε την έντονη κόπωση που μπορεί να προέλθει  από την οργάνωση των λεπτομερειών για τον ερχομό του μωρού σας. Επιλέξτε να διοχετεύετε την ενέργειά σας εποικοδομητικά και με σύνεση καθότι ο τοκετός σας είναι μια εργώδης διαδικασία που χρειάζεται την δική σας συμμετοχή και ενέργεια. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα δράσης και επιλέξτε να κάνετε λίγα πράγματα κάθε μέρα χωρίς υπερβολές.

Posted in: 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή της εγκυμοσύνης σας;

Στην περίπτωση που η εγκυμοσύνη σας είναι ομαλή δεν κρίνεται απαραίτητο να επισκεφθείτε το γιατρό η την μαία κατά την διάρκεια της εβδομάδας αυτής. Το πρόγραμμα όμως αυτό είναι διαφορετικό για τις γυναίκες που στην εγκυμοσύνη εμφάνισαν για παράδειγμα διαβήτη ή προεκλαμψία. Προβείτε στην πραγματοποίηση του καθορισμένου ραντεβού σας εφόσον αυτό σας προταθεί και αυτή την εβδομάδα.

Αδράξτε την ευκαιρία και κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδος κάντε μια επανάληψη στις σημειώσεις σας σχετικά με τα συμπτώματα τοκετού και τον ψευδοτοκετό καθώς από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις αναμένονται. Κάθε μέρα που περνά σας φέρνει ακόμα πιο κοντά στον τοκετό σας.  Συζητείστε και επικοινωνήστε τις πληροφορίες αυτές στον σύντροφό σας και φτιάξτε μαζί ένα πλάνο δράσης που θα εφαρμόσετε όταν ο τοκετός σας τελικά ξεκινήσει.

Επίσης βοηθήστε σύμφωνα με την εβδομάδα εγκυμοσύνης σας τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσετε να βελτιώσετε τις προυποθέσεις σας για ένα φυσιολογικό τοκετό, όπως έχετε ίσως ήδη διδαχθεί στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού του all4baby. Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και αφιερώστε την απαιτούμενη ενέργεια προς όφελος του τοκετού σας.

Η 37η εβδομάδα εκτός από τις τελευταίες εβδομάδες εγκυμοσύνης αποτελεί και μια άριστη ευκαιρία να εκπαιδευτείτε σε θέματα φροντίδας και περιποίησης του μωρού σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα φροντίδας νεογνού του all4baby και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας πάνω στην τέχνη της μητρότητας αλλά και τις γνώσεις σας όσο αφορά την σωστή ανάπτυξη, τον ύπνο , συχνά εμφανιζόμενες δερματοπάθειες της νεογνικής ηλικίας, την αλλαγή της πάνας και το μπάνιο του μωρού σας.

Posted in: 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.