όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

34η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

H ηλικία του μωρού σας είναι 32 εβδομάδων

34η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 34η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

To μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει κεφαλουριαία διάμετρο (CRL) 30 εκατοστά ενώ το συνολικό του βάρος είναι περίπου 2100 γραμμάρια.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδος αυτής το ύψος των νυχιών των δαχτύλων του μωρού σας φτάνουν τα άκρα των δαχτύλων και συνεχίζουν να μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο στην γέννηση.  Το δέρμα του μωρού σας γίνεται περισσότερο λείο και ροδαλό πλέον.

Συναρπαστική αλλαγή της εβδομάδος αυτής είναι πως ολοκληρώνεται η ανατομική ανάπτυξη και ωρίμανση των πνευμόνων του μωρού σας γεγονός που καθιστά τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται μετά την 34η εβδομάδα εγκυμοσύνης περισσότερο από ικανά να ανταπεξέλθουν χωρίς αναπνευστική υποστήριξη στην εξωμήτρια ζωή.

Posted in: 34η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 34η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδος αρκετές γυναίκες ξεκινούν να αισθάνονται ένα αίσθημα βάρους χαμηλά μέσα στην πύελο ή τσιμπήματα μέσα στον κόλποι ή τον τράχηλο ή ακόμα πίεση πίσω στην μέση. Τα συμπτώματα αυτά είναι παροδικά συνήθως και δεν παρουσιάζουν περιοδικότητα ή ρυθμό εμφάνισης αλλά κάνουν την εμφάνισή τους ξαφνικά ενώ μετά δεν σας απασχολούν για αρκετές ώρες ή και ημέρες. Οφείλονται στις πιέσεις που το μωρό υφίσταται μέσα στην λεκάνη με σκοπό την εμπέδωσή του.

Ένα φυσιολογικό μούδιασμα στα άκρα, μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος ή παροδικής απώλειας της αίσθησης μέρους του δέρματος είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται στην εγκυμοσύνη, ενώ δεν αξιολογούνται ως ανησυχητικά. Ωστόσο εάν παρουσιαστεί ξαφνική εμφάνιση φαγούρας κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς η οποία παρουσιάζεται έντονα και δεν αναστέλλει την εμφάνισή της μετά τις δικές σας προσπάθειες , αναφέρεται το δυνατόν συντομότερα το σύμπτωμα αυτό στο γιατρό και την μαία καθώς μπορεί να οφείλεται σε χολόσταση της εγκυμοσύνης. Η πάθηση αυτή μολονότι σπάνια εμφανίζεται με κύριο σύμπτωμα τον έντονο κνησμό και χρήζει ειδικής αντιμετώπισης και εντατικότερης παρακολούθησης της εγκυμοσύνης σας.

Posted in: 34η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή της εγκυμοσύνης σας;

Η εγκυμοσύνη σας διανύει τις τελευταίες της εβδομάδες. Καθώς η στιγμή του τοκετού πλησιάζει θα ήταν μάλλον καλό να ενδιαφερθείτε και να ενημερωθείτε για τις διαφορετικές μεθόδους αντιμετώπισης του πόνου στον τοκετό  που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε καλύτερα και με τον βέλτιστο τρόπο στα ενοχλήματα που προκύπτουν στην διάρκεια ενός τοκετού.Επίσης,στην εβδομάδα αυτή η ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα μητρότητας(άδεια εγκυμοσύνης,τοκετού,λοχείας, θηλασμού ) θα ήταν καλό σας απασχολήσει.

Η ολοκλήρωση της ενημέρωσής σας καθώς και η διαμόρφωση αποφάσεων για τον τοκετό σας μπορούν να συνοψιστούν στο δικό σας πλάνο τοκετού που αποτελεί την έγγραφη αποτύπωση των δικών σας επιθυμιών για την συνολική παραμονή σας στο μαιευτήριο και την συνολική προσέγγιση του τοκετού σας από του επαγγελματίες υγείας που σας περιθάλπουν. Με απλές προτάσεις μπορείτε να δώσετε αλλά και να σκεφτείτε μαζί με τον σύντροφό σας τι  θα επιθυμούσατε να συμβεί στον τοκετό σας και να επικοινωνήσετε τις επιθυμίες σας αυτές με τους επαγγελματίες υγείας που σας περιθάλπουν.

Στο μάθημα αναλγησία στον τοκετό του all4baby διδασκόμαστε τρόπου αντιμετώπισης του πόνου στον τοκετό φυσικούς και φαρμακευτικούς έτσι ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς και το μωρό σας. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος αυτού οι συμμετέχοντες κλείνουν και τον κύκλο των μαθημάτων ανώδυνου τοκετού και μπορούν να συμπληρώσουν το δικό τους πλάνο τοκετού βασισμένο στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση που έλαβαν στην εγκυμοσύνη. Δηλώστε  και εσείς συμμετοχή στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας!

Posted in: 34η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.