όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

33η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία κύησης του μωρού σας είναι 31 εβδομάδες

33η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 33η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει κεφαλουριαία διάμετρο CRL περίπου 29 εκαστοστά ενώ το βάρος του είναι περίπου 1900 γραμμάρια.

Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας ακόμα απασχολείται με τις όλο και εντονότερες κινήσεις του αλλά και τις πιέσεις που του ασκούν οι Braxton Hicks συσπάσεις επιβάλλοντάς του να καθορίσει την προβολή αλλά και να βελτιώσει την εμπέδωσή του μέσα στην λεκάνη, ενθαρρύνοντας κατά τον τρόπο αυτό τις προϋποθέσεις για έναν φυσιολογικό τοκετό.

Η προβολή του μωρού σας ορίζεται ως το σημείο του σώματος του μωρού σας που μπορεί να είναι πάνω από τον τράχηλο μπορεί να είναι κεφαλική (το πιο σύνηθες), ισχιακή (το μωρό έρχεται με τον ποπό) ή σπανιότερα θωρακική ή προβολή άκρου (εξαιρετικά σπάνια). Μέσω των συσπάσεων αυτών η μήτρα ωθεί την προβάλλουσα μοίρα (π.χ. το κεφάλι) χαμηλότερα μέσα στην λεκάνη. Όμως τα περισσότερα μωρά έχουν περιθώριο να οριοθετήσουν την θέση τους πριν τον τοκετό έως και την 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Ωστόσο συμβουλευτείτε το γιατρό ή την μαία σας έτσι ώστε στην περίπτωση που το μωρό σας έως και το τέλος της εβδομάδας αυτής δεν βρίσκεται με το κεφαλάκι προς τα κάτω , να σας δείξουν ακουστικές και δυναμικές ασκήσεις που μαζί με την βαρύτητα θα ευεργετήσουν το μωρό σας να βρει τελικά τον σωστό δρόμο.

Posted in: 33η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 33η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Η μήτρα σας βρίσκεται 33 εκατοστά πάνω από την ηβική σύμφυση και 13 εκατοστά πάνω από τον ομφαλό σας.

Η αύξηση της έντασης των συσπάσεων που νιώθετε φυσιολογικά σε αυτή την ηλικία εγκυμοσύνης μπορεί να σας κάνει να έχετε αίσθημα βάρους χαμηλά στην λεκάνη, που παρουσιάζεται άστατα μέσα στην ημέρα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά φεύγει. Επίσης οι συχνότερες επισκέψεις στην τουαλέτα οφείλονται και σε αυτές τις συσπάσεις και μάλιστα μπορεί να ενταθούν με την πάροδο των ημερών.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως όσο οι εβδομάδες περνούν είναι όλο και δυσκολότερο για εσάς να βρείτε θέσεις που βολεύεστε για αρκετή ώρα ή να κοιμάστε γαλήνια καθώς αρκετές από τις συνήθεις θέσεις που υιοθετούσατε εμφανίζονται πλέον εξαιρετικά άβολες. Χρησιμοποιείστε αρκετά μαξιλάρια και ζητείστε την βοήθεια του συντρόφου σας  για να μπορέσετε να βοηθηθείτε με τις επιτόπιες μετακινήσεις σας.

Posted in: 33η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι μπορείτε η πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή της εγκυμοσύνης σας;

Μήπως κάνετε εντυπωσιακά πολλά ψώνια ή πολλές δουλειές στο σπίτι; Γνωρίζετε πως αυτό είναι φυσιολογικό και οφείλεται στο έντστικτο της προετοιμασίας του περιβάλλοντος που αρκετές γυναίκες ξεκινούν να το αισθάνονται κάποιες εβδομάδες πριν ξεκινήσει το τοκετός τους; Φυσιολογικό φαινόμενο λοιπόν η υπερδιέγερση που νιώθετε για το νοικοκυριό και τα ψώνια όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνετε. Αποφύγετε να εξαντλείτε τις δυνάμεις σας κάνοντας πολλά και κουραστικά πράγματα μαζί και φροντίστε να οργανωθείτε σε αργούς και σταθερούς ρυθμούς. Ο τοκετός σας χρειάζεται ενέργεια από το σώμα σας που δεν πρέπει να σπαταλάτε άσκοπα.

Προτιμείστε εάν δεν έχετε ήδη ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής να περπατάτε αρκετά από εδώ και στο εξής , σε καθημερινή βάση και να κάνετε ασκήσεις που μαζί με την βαρύτητα θα σας ευνοήσουν σε έναν ευκολότερο τοκετό. Τέτοιες τεχνικές διδάσκουμε στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού του all4baby ενώ στο μάθημα εξέλιξη τοκετού- εξώθηση θα μπορέσετε να διδαχθείτε τρόπους για το πώς θα βοηθήσετε εσείς τον εαυτό σας σε όλα τα στάδια τοκετού αλλά και στην εξώθηση.

Posted in: 33η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.