όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

26η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας την εβδομάδα αυτή είναι 24 εβδομάδων

26 Εβδομάδες Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 26η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει μήκος CRL  23  εκατοστά   και το συνολικό του  βάρος προσεγγίζεται γύρω στα  820 γραμμάρια.

Μια σημαντική εβδομάδα για την ανάπτυξη της όσφρησης και της όρασης του μωρού σας έχει ήδη ξεκινήσει. Στην  διάρκεια των επόμενων 7 ημερών το μωρό σας ξεκινά να ανοίγει τα μάτια του αρκετές φορές την ημέρα , δραστηριότητα που φαίνεται να ακολουθείται από περιστροφή του βολβού. Το μωρό σας  ήδη αντιλαμβάνεται το φως καθότι από την 16η εβδομάδα φαίνεται να επηρεάζεται από την έκθεση έντονου φωτός κοντά ή πάνω από την κοιλιά σας, χωρίς αυτό να είναι βλαβερό για την υγεία του.

Το ενδιαφέρον του αυτό μπορεί να αποτυπωθεί μέσω ενός υπερηχογραφήματος και μάλιστα μπορεί να έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το μωρό σας να ανοιγοκλείνει τα μάτια.

Η ακοή του στην φάση αυτή βρίσκεται κοντά στην πλήρη ολοκλήρωσή της. Το μωρό σας έχει την δυνατότητα να σας ακούσει όπως και να αντιληφθεί την ύπαρξη συνομιλιών μεταξύ των γονέων ή άλλων ατόμων που το περιβάλλουν συχνά. Το μωρό σας μαθαίνει και εξοικειώνεται με ήχους, φωνές, μουσικές και θορύβους τα οποία του φαίνονται οικεία και γνώριμα και μετά την γέννησή ενώ η επανάληψη αυτών μετά την γέννηση δείχνει να το ηρεμεί.

Τέλος την 26η εβδομάδα κύησης ξεκινά η διαμόρφωση θυλάκων αέρα στους πνεύμονες του μωρού σας. Το γεγονός αυτό αυξάνει δραματικά το ποσοστό επιβίωσης ακόμη και με μεγάλη ανάγκη για αναπνευστική υποστήριξη και φαρμακευτική αγωγή που παρουσιάζουν τα μωρά μετά τις 27 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Posted in: 26 Εβδομάδες Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 26η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Η μήτρα σας την εβδομάδα αυτή έχει φτάσει περίπου 6εκατοστά πάνω από το επίπεδο του ομφαλού ή βρίσκεται 26 εκατοστά πάνω από την ηβική σύμφυση.

Ίσως από την εβδομάδα αυτή να ξεκινήσετε να νιώθετε εντονότερες τις κινήσεις του μωρού σας, χάρη στην μεταβολή του βάρους και την έντονη  κινητικότητα που το ίδιο εκδηλώνει. Από το καθημερινό σας πρόγραμμα ωστόσο δεν φαίνεται να λείπουν και οι συσπάσεις  Braxton -Hicks που μπορείτε περισσότερο να τις αντιληφθείτε κατά την διάρκεια των απογευματινών ή βραδινών ωρών , όταν ξεκουράζεστε. Οι συσπάσεις αυτές, που συχνά μοιάζουν με κίνηση στις εβδομάδες που διανύεται είναι φυσιολογικές και δεν προκαλούν πόνο παρά μόνο μια αίσθηση πετρώματος των κοιλιακών τοιχωμάτων που μπορεί να συνοδεύεται από μια αλλαγή του σχήματος του κοιλιάς σας για μερικά δευτερόλεπτα όσο και η διάρκεια αυτών. Ο χαρακτήρας τους είναι επαναληπτικός αλλά άστατης, μη περιοδικής φύσης και ο ρόλος αυτών είναι σημαντικός για τον καθορισμό του σχήματος και της εμπέδωσης του μωρού σας. Οι συσπάσεις αυτές στο τρίτο τρίμηνο είναι υπεύθυνες για την δημιουργία ενός πρόσφορου εδάφους και αυξημένων προϋποθέσεων για φυσιολογικό τοκετό στο σώμα σας.

Posted in: 26 Εβδομάδες Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Με την ακοή του μωρού σας σε πλήρη έκταση , μην χάσετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με το μωρό σας. Τραγουδήστε του νανουρίσματα, διαβάστε του παραμύθια, απευθυνθείτε στο ίδιο σε μορφή διαλόγου και επιδιώξτε την συχνή και από τους δύο γονείς λεκτική επικοινωνία που θα εξοικειώσει το μωρό σας με την δική σας φωνή και θα το εξοικειώσει με ευχάριστους ήχους , ιδιαίτερα χρήσιμους και μετά την γέννησή του.

Εάν είστε rhesus  αρνητική την εβδομάδα  αυτή και έως την 28η εβδομάδα θα πρέπει προληπτικά να λάβετε μια ένεση ανοσοσφαιρίνης, που θα προλάβει την ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι των κυττάρων του αίματος του μωρού σας από το δικό σας ανοσοποιητικό σύστημα. Η αγωγή αυτή αποτελεί ρουτίνα για όλες τις γυναίκες με rhesus αρνητική ομάδα αίματος.

Στην εβδομάδα αυτή η ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα μητρότητας(άδεια εγκυμοσύνης,τοκετού,λοχείας, θηλασμού )μάλλον θα σας απασχολήσει.

Posted in: 26 Εβδομάδες Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.