όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

24η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 22 εβδομάδων

24η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 24η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει μήκος CRL 21 εκατοστά και βάρος περίπου 630 εκατοστά.

 Ο νωτιαίος μυελός του μωρού σας έχει επεκταθεί και τώρα φτάνει το επίπεδο του πρώτου ιερού σπονδύλου  ( S1) ενώ στην γέννηση η έκτασή του έχει καλύψει ολόκληρη την σπονδυλική στήλη έως και τον τρίτο οσφυϊκό σπόνδυλο (L3).

Η νευρολογική ωρίμανση του μωρού σας από την εβδομάδα αυτή και έπειτα του επιτρέπει να πιπιλάει κάνοντας θηλαστικές κινήσεις τα δάχτυλά του. Μπορείτε να δείτε αυτές τις ενεργές θηλαστικές κινήσεις του κατά την διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος όπως στην φωτογραφία.

Το δέρμα του μωρού σας σύντομα θα μετατρέψει την εικόνα μιας ευαίσθητης ,εύθρυπτης και γεμάτης ρυτίδες επιφάνειας σε ένα σφριγηλό και γεμάτο ζωντάνια ιστό. Την 24η εβδομάδα η ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας συνεχίζεται με την διαφοροποίηση και ειδίκευση των διαφόρων νευρικών κυττάρων. Η γεύση του τελειοποιείται και εδώ και καιρό δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση στις γλυκές από τις ξινές γεύσεις.

Το αναπνευστικό του σύστημα που απαρτίζεται από ένα πολύκλαδο δέντρο διαμορφώνει όλο και περισσότερα κλαδιά και φύλλα. Οι  βρόγχοι και τα βρογχιόλια έχουν ήδη αναπτυχθεί  μετά το τέλος την 25η εβδομάδας εγκυμοσύνης και απομένει να σχηματιστούν τα τελικά κανάλια μέσα  στα οποία θα συμβαίνει η τελική ανταλλαγή αερίων από και προς την κυκλοφορία του μωρού σας μετά την γέννηση. Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των τελικών στοιχείων του αναπνευστικού δέντρου του μωρού σας συνεχίζεται έως και το 8ο έτος της ηλικίας τους.

Μετά το τέλος της εβδομάδας αυτής όλα τα μωρά θεωρούνται βιώσιμα καθώς η αναπνευστική τους ικανότητα υπάρχει και γίνεται επαρκέστερη με την πάροδο των εβδομάδων.

Posted in: 24η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 24η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το σώμα σας έχει ήδη αλλάξει αρκετά. Η μήτρα σας έχει φτάσει πλέον 4 δάχτυλα πάνω από τον αφαλό σας ή βρίσκεται σε μια απόσταση 24 εκατοστών πάνω από την ηβική σύμφυση.  Αρκετό λίπος έχει ήδη συσσωρευτεί γύρω από την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς σας. Μην ανησυχείτε για την καινούργια σας αυτή εικόνα. Το λίπος που συσσωρεύεται χρησιμεύει στην χρήση περίπου 150 θερμίδων ημερησίως για την παραγωγή γάλακτος μετά τον τοκετό σας και θα φύγει από μόνο του χωρίς κόπο εφόσον θηλάσετε και ακολουθήσετε ένα υγιεινό και ισορροπημένο διαιτολόγιο και μετά τον τοκετό σας.

Posted in: 24η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή της εγκυμοσύνης σας;

Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό ή την μαία σας σε περίπου μια εβδομάδα.

Ενημερωθείτε για τον σακχαρώδη διαβήτη της εγκυμοσύνης, την καμπύλη σακχάρου που θα κληθείτε να κάνετε ως εξέταση ρουτίνας και την σημασία αυτών για την δική σας υγεία και την υγεία του μωρού σας.

Βελτιώστε την φυσική σας κατάσταση με συστηματική άσκηση και προγράμματα εκγύμνασης στην εγκυμοσύνη , όπως γιόγκα για εγκύους γεγονός που θα σας προσφέρει προστασία έναντι τόσο του διαβήτη κύησης και των επιπλοκών αυτού όσο και της προεκλαμψίας.

Posted in: 24η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.