όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

22η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 20 εβδομάδων

22η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 22η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μέγεθος του μωρού σας την 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης είναι   460  γραμμάρια ενώ το μήκος του CRL είναι  19 εκατοστά.

Με μια ενδοσκοπική ματιά μέσα στην μήτρα σας θα μπορούσατε να διακρίνεται το δέρμα του μωρού σας το οποίο στην ηλικία αυτή κύησης έχει ένα περισσότερο πορφυρό χρώμα παρά μπεζ. Οι φλεβίτσες του εξακολουθούν να φαίνονται αισθητά μέσα από αυτό ενώ αρκετή από την έκταση του δέρματος του καλύπτεται τόσο από σμήγμα όσο και από  μικροσκοπικά μαλλάκια σαν χνούδι. Την ίδια όψη παρουσιάζουν και οι πολλές ρυτίδες που εμφανίζονται στο σώμα του μωρού σας και οι οποίες στην πορεία της εγκυμοσύνης θα γεμίσουν με λιπώδη ιστό, εξασφαλίζοντας στο μωρό σας την ωραία σφριγηλή του εικόνα στην γέννηση.

Οι βολβοί των ματιών έχουν πλήρως σχηματιστεί εκτός από την ίριδα που δεν φαίνεται να παρουσιάζει στην ηλικία αυτή κάποιο χρωματισμό ακόμη.

Posted in: 22η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Μήπως οι πρώτες ραγάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο δέρμα σας; Μην ανησυχείτε και μείνετε ψύχραιμη. Συνήθως το αρχικό τους χρώμα αλλάζει συνήθως μετά την εγκυμοσύνη και το δέρμα αποκτά ξανά το εκρού του χρώμα συνολικά.

Προφυλάξτε το σώμα σας από την εξάπλωση αυτών των σημαδιών. Αποφύγετε την μεγάλη πρόσληψη βάρους, ενυδατώστε σωστά την περιοχή της κοιλιάς , των γλουτών και του στήθους, φορέστε αντηλιακό στα σημεία που εκτίθεστε περισσότερο και πίνετε αρκετό νερό για να βελτιώσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας.

Posted in: 22η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Την εβδομάδα αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να πραγματοποιήστε μια επίσκεψη στο γιατρό ή την μαία σας εφόσον δεν σας συνόδευσαν ή δεν πραγματοποιήσατε μαζί το υπερηχογράφημα Β επιπέδου.

Εάν ήδη έχετε ξεκινήσει τα ψώνια για το μωρό σας και την προετοιμασία για το δωμάτιό του, μια έρευνα αγοράς και μια επαρκής λίστα για το τι χρειάζεστε θα σας σώσει από την κούραση και την υπερπροσπάθεια εξεύρεσης των καλύτερων δυνατών λύσεων. Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα του μωρού σας βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πως είναι αρκετά ασφαλή για χρήση στην βρεφική ηλικία.  Η προίκα του μωρού σας δεν υποχρεούται να είναι πάντα καινούργια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήδη χρησιμοποιημένα βρεφικά ήδη και έπιπλα που εύκολα μπορείτε να βρείτε μέσω ιντερνέτ.

Posted in: 22η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.