όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

21η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 19 εβδομάδων

21η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 21η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει βάρος περίπου 390 γραμμάρια ενώ το μήκος του CRL είναι 17,5 εκατοστά.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του μωρού σας συνεχίζεται σε λιγότερο γρήγορους αλλά το ίδιο αποτελεσματικούς και ουσιαστικούς ρυθμούς όπως και πριν.  Η εικόνα του μωρού σας την εβδομάδα αυτή είναι περισσότερο ανθρώπινη και οι κινήσεις του αποκτούν χαρακτήρα περισσότερο έντονο και ίσως κάποια συγκεκριμένη συχνότητα ή ώρα εμφάνισης. Μπορεί για παράδειγμα εσείς να εντοπίσετε πως το μωρός σας βρίσκεται σε συνεχή κινητικότητα τις βραδινές ή απογευματινές ή πρωινές ώρες.

Posted in: 21η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 21η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Η μήτρα σας ξεκινά να βρίσκεται σε ελάχιστα μεγαλύτερο ύψος από αυτή του αφαλού σας.

Εάν κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων παρατηρήσετε προς το τέλος της ημέρας τα πόδια σας να πρήζονται μην ανησυχείτε. Το οίδημα των κάτω άκρων είναι αθώο στις περισσότερες κυήσεις και δεν σημαίνει κάποια επιπλοκή.

Δώστε προσοχή στην άσκηση και για να βελτιώσετε την κατάσταση κάντε ειδικές ασκήσεις κάτω άκρων που διδάσκονται στα μαθήματα προετοιμασίας για νέους γονείς.

Επίσης μείνετε ενημερωμένη για την περίπτωση εμφάνισης θρομβώσεων στα κάτω άκρα που συχνά εμφανίζονται με την μορφή μιας ερυθρής περιοχής, αρκετά ευαίσθητης  και θερμής στην αφή, διογκωμένης με επίμονα ενοχλήματα.

Επικοινωνήστε με το γιατρό ή τη μαία σας εάν κάτι τέτοιο σας απασχολήσει στο μέλλον. Για να προλάβετε τα ενοχλήματα αυτά ασκηθείτε συστηματικά και κάντε ειδικές ασκήσεις κάτω άκρων όπως αυτές που διδάσκονται στα μαθήματα προετοιμασίας για νέους γονείς.

Posted in: 21η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Εάν ήδη δεν το έχετε κάνει τότε ήρθε η στιγμή να προμηθευτείτε ένα ή δύο ζευγάρια άνετα  παπούτσια , μαλακού δέρματος και ίσως όχι με πολύ μεγάλο τακούνι ή flat. Οι διακυμάνσεις του μεγέθους των ποδιών σας κατά την διάρκεια της μέρας είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν από εδώ και πέρα και τα στενά ή πολύ ψηλά παπούτσια ίσως σας ενοχλούν στο περπάτημα ή δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας.

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει το ντύσιμό σας να είναι λιγότερο θηλυκό ή πιο casual. Με μια καλή έρευνα αγοράς σίγουρα θα βρείτε ένα πολύ όμορφο και βολικό ζευγάρι για όλα σας τα ρούχα.

Επίσης μην αμελείτε την ενημέρωσή σας σε θέματα θηλασμού ή διατροφής του μωρού σας μιας και η απόφαση που θα πάρετε είναι σημαντική για την μετέπειτα υγεία του μωρού σας και της οικογένειάς σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα από τα μαθήματα θηλασμού του all4baby σε ολιγομελείς ομάδες στο χώρο του κέντρου μας ή κατ’οίκον.

Posted in: 21η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.