όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

20η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 18 εβδομάδων

 

20η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 20η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Την 20η εβδομάδα το μήκος του μωρού σας είναι 16 εκατοστά (CRL) ενώ το βάρος του είναι περίπου 320 γραμμάρια,

Η επιφάνεια του μωρού σας ξεκινά να καλύπτεται με ένα είδος προστατευτικής αλοιφής, το σμήγμα το οποίο προστατεύει το δέρμα του από την φθορά που μπορεί να υποστεί μέσω του αμνιακού υγρού. Το σμήγμα συνεχίζει να καλύπτει το μωρό σας έως και τις τελευταίες εβδομάδες πριν την γέννηση.

Η συνεχής κατάποση του αμνιακού υγρού που εντείνεται γύρω από την 20η εβδομάδα αποτελεί μια πάρα πολύ καλή μέθοδος πρακτικής για την ωρίμανση του αναπνευστικού και πεπτικού συστήματος του μωρού σας. Όμως μαζί με το νεράκι το μωρό σας καταπίνει και υπολείμματα όπως σμήγμα, τριχούλες, κύτταρα δέρματος κ.λ.π. δημιουργώντας υπόλειμμα στο έντερο  που ονομάζεται μηκώνιο. Το μηκώνιο είναι τα κακά που το μωρό σας διαμόρφωσε στην εγκυμοσύνη και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μέχρι και το τέλος αυτής. Η πρώτη πάνα του μωρού σας με κακά περιέχει το μηκώνιο που μόλις αποβλήθηκε στα πρώτα 2 εικοσιτετράωρα μετά την γέννηση.

Posted in: 20η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Συγχαρητήρια μόλις έχετε διανύσει το μισό της εγκυμοσύνης σας.

Η μήτρα σας αναμένεται να βρίσκεται στο επίπεδο του αφαλού την εβδομάδα αυτή.Το μωρό σας έχει ήδη ξεκινήσει να κινείται και εσείς το αντιλαμβάνεστε αρκετά συχνά.

Την εβδομάδα οι κοιλιακοί μυς μετατοπίζονται σημαντικά δημιουργώντας ένα μικρό κενό στην μέση γραμμή του σώματός σας. Μέσα από το κενό αυτό και πιθανότερα σε μια δεύτερη ή τρίτη εγκυμοσύνη να αντιληφθείτε εάν μικρό εξόγκωμα. Αυτή είναι η μήτρα σας η οποία ξεπροβάλει από το υπογάστριο και διαχωρίζει του κοιλιακούς σας στην εγκυμοσύνη. Ο διαχωρισμός αυτός και το εξόγκωμα είναι συνηθέστερα αντιληπτά σε μια ύπτια θέση ενώ οι κινήσεις του μωρού σας είναι περισσότερο αισθητές σε αυτή την περιοχή.

Σημάδι της περιοχής αυτής αποτελεί και η εμφάνιση της λευκής γραμμής, μίας κάθετης γραμμής που εμφανίζεται στο μέσο περίπου της εγκυμοσύνης και διασχίζει κάθετα την κοιλιά σας σαν μια γραμμή όχι λευκή αλλά μονοχρωματική.

Posted in: 20η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Η 20η εβδομάδα είναι η κατάλληλη εβδομάδα για την διενέργεια του υπερηχογραφήματος Β επιπέδου.

Παράλληλα με την ιατρική σας περίθαλψη φροντίστε για την ενημέρωσή σας. Τώρα που το μωρό σας μεγαλώνει και το νιώθετε, σκέψεις μητρότητας όπως η διατροφή του μωρού σας να ξεκινήσουν να σας απασχολούν. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις διαφορετικές μεθόδους διατροφής που θα μπορούσατε να επιλέξετε αλλά και για το πώς θα καταφέρετε να  κάνετε την δική σας επιλογή πραγματικότητα.

Ενημερωθείτε για το θηλασμό, την μικτή διατροφή και την διατροφή με ξένο γάλα όπως επίσης πως μπορείτε να συνδυάσετε την εργασία, την βοήθεια από το οικογενειακό σας περιβάλλον και την διατροφή σας ως θηλάζουσα μητέρα μέσα από τα μαθήματα θηλασμού του all4baby. H εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αλλά και να ενημερωθείτε σωστά για την σημαντική αυτή απόφαση που αφορά την διατροφή του μωρού σας.

Posted in: 20η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.