όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

19η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 17 εβδομάδων

 

19η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 19η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας συνεχίζει την ανάπτυξή του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του.

Το μήκος του μωρού σας την εβδομάδα αυτή είναι 15 εκατοστά (CRL) ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 250 γραμμάρια.

Τα χεράκια και τα ποδαράκια του πλέον είναι συμμετρικά και σε σωστή αναλογία το ένα με το άλλο όπως και στην κατάλληλη θέση, ενώ το μωρό σας κάνει συχνά κινήσεις που μπορεί να γίνουν αντιληπτές από εσάς σαν ένα πετάρισμα ή φτερούγισμα.

Στο εσωτερικό του εγκεφάλου του, η συνεχιζόμενη νευρολογική του ανάπτυξη διαμορφώνει τους υποδοχείς της γεύσης, της ακοής, της οσμής , της αφής και της όρασης. Το μωρό σας ίσως και από τώρα να μπορεί να ακούσει την φωνή ή το γέλιο σας γι αυτό μην διστάζετε να του μιλάτε ή να του απευθύνεστε.

Την εβδομάδα αυτή το κεφαλάκι του μωρού σας ξεκινά σιγά σιγά να καλύπτεται από ένα μικρό χνούδι που αργότερα θα εξελιχθεί σε μαλλιά.

Posted in: 19η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 19η εβδομάδα εγκυμοσύνης ;

Η μήτρα σας πλέον βρίσκεται 1 εκατοστό πιο χαμηλά από τον αφαλό σας δίνοντας ένα στρογγυλεμένο και ξεκάθαρα ωοειδές σχήμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας.

Την 19η εβδομάδα εγκυμοσύνης ίσως ξεκινήσετε να βιώνετε κάποιες ζαλάδες που δεν παρουσιάζονταν το ίδιο συχνά με πριν. Η ζαλάδες είναι συχνό φαινόμενο στην εγκυμοσύνη και μπορεί να παρουσιάζονται λόγω ορθοστατικής υπότασης ή του συνδρόμου της κάτω κοίλης φλέβας. Όμως εάν επαναλαμβάνονται συχνά ή ακολουθούνται και από άλλα συμπτώματα όπως έντονη κόπωση, δύσπνοια, υπνηλία ή ακόμα αίσθημα παλμών και εξάντληση επικοινωνήστε και συμβουλευτείτε το γιατρό και την μαία σας.

Posted in: 19η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Την εβδομάδα αυτή εάν δεν έχετε ήδη προγραμματίσει το ραντεβού σας για τον υπέρηχο Β επιπέδου κάντε το άμεσα.

Τα πρώτα σκιρτήματα που θα νιώσετε σαν κινήσεις του μωρού σας θα κινήσουν την περιέργεια του συντρόφου σας ή του οικογενειακού σας περίγυρου. Αφιερώστε χρόνο και δημιουργείστε ευχάριστα βίντεο με αναμνήσεις και εικόνες προσμονής του επόμενου χτυπήματος του μωρού σας. Μην αποκρύπτεται αυτή την συναρπαστική νέα εξέλιξη από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Η μητέρα έχει πάντα την δυνατότητα να νιώθει αλλά και ο πατέρας να ακούει, να συμμετέχει και να συνδέεται με το μωρό σας.

Επίσης την εβδομάδα αυτή ίσως θα ήταν μια καλή ευκαιρία να γνωστοποιήσετε στον εργοδότη σας αλλά και να ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας στην μητρότητας σχετικά με την άδειά σας και την χρονική περίοδο που εσείς θα θέλατε να την χρησιμοποιήσετε.

Φτιάξτε πλάνο δράσης και κάντε μερικές σκέψεις για το πώς θα  μπορούσατε στο μέλλον να συνδυάσετε την εργασία με την μητρότητα και ποιος θα μπορέσει να σας βοηθήσει σε αυτό.

Posted in: 19η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.