όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

18η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

H ηλικία του μωρού σας είναι 16 εβδομάδων

18η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει μήκος 14 εκατοστά και βάρος 200 γραμμάρια.

Συναρπαστική αλλαγή και ολοκλήρωση της εβδομάδας αυτής αποτελεί η ολοκλήρωση της ανάπτυξης των εξωτερικών γενετικών οργάνων του μωρού σας εάν αυτό είναι αγοράκι. Από τώρα και στο εξής η απάντηση ενός υπερηχογραφήματος για το φύλο του μωρού σας είναι βεβαιότερη και πιο ξεκάθαρη λόγω της ήδη ανεπτυγμένης του εικόνας.

Τα αυτάκια του μωρού σας έχουν πάρει την τελική τους μορφή εξωτερικά στο κεφαλάκι του ωστόσο δεν είναι ακόμα έτοιμα να υποδεχθούν επαρκή ακουστικά ερεθίσματα.

Την εβδομάδα αυτή ξεκινά και ο σχηματισμός μυελίνης γύρω από τους νευρώνες του μωρού σας γεγονός που φαίνεται να συνεχίζεται και μετά τον τέλος του πρώτου χρόνου της ζωής του. Η ομαλή ανάπτυξη και κάλυψη των νεύρων από την μυελίνη δίνει στο μωρό σας τα κατάλληλα εφόδια για την πληρέστερη νευρολογική του ανάπτυξη συμπεριλαμβανομένης και της αίσθησης του σώματος.

Posted in: 18η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Πλέον η μήτρα σας βρίσκετε δύο δάχτυλα κάτω από τον αφαλό σας και προεξέχει επαρκώς έτσι ώστε η εγκυμοσύνη σας να γίνεται ορατή μέσα από στενά ρούχα.

Ίσως ένα καινούργιο ενόχλημα επίσης να κάνει την εμφάνισή του την εβδομάδα αυτή, η οσφυαλγία. Οι ενοχλήσεις στην μέση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελούν την συχνότερη ίσως αιτία δυσαρέσκειας για την έγκυο γυναίκα. Η φυσιολογική της προέλευση πιθανολογείται πώς υπάρχει λόγο της άσκησης πίεσης στα παράλληλα με τα οσφύ νεύρα και την δημιουργία τάσης στην περιοχή.  Η αλλαγή στάσης σώματος, η άσκηση στην εγκυμοσύνη ,και πιο συγκεκριμένα ειδικές ασκήσεις που μπορείτε να διδαχθείτε στα μαθήματα γιόγκα στην εγκυμοσύνη , ή ακόμα και το μασάζ για εγκύους, είναι κάποια από τα πράγματα που περισσότερο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για την δική σας ανακούφιση.

Posted in: 18η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα;

Την 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας ασχοληθείτε με τον εαυτό σας περισσότερο και μην παραμελείτε την προσωπική σας φροντίδα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για θέματα της εγκυμοσύνης όπως το βάρος σας που ίσως φαίνεται πως δεν πάει και πολύ καλά. Εάν από τόσο νωρίς στην εγκυμοσύνη σας φαίνεται να έχετε ήδη παρακάμψει την κανονική πρόσληψη βάρους στην εγκυμοσύνη, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό διατροφής για την εγκυμοσύνη, ο οποίος με αναλυτικό και επεξηγηματικό τρόπου θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφή σας.

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη ,όπως η γιόγκα ,το περπάτημα, το κολύμπι κ.λ.π θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος και την φυσική σας κατάσταση.

Ίσως θα θέλατε την εβδομάδα αυτή να ενημερωθείτε περισσότερο για την αύξηση του ενδεχομένου παρουσίας ουρολοιμώξεων ή πυελονεφρίτιδας στην εγκυμοσύνη που μπορεί να επηρεάσει την πορεία της εγκυμοσύνης σας και χρειάζονται προσοχή.

Posted in: 18η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.