όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

17η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 15 εβδομάδων

17η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας είναι περίπου 13 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 160 γραμμάρια. Το μέγεθος του μπορεί να παρομοιαστεί με το μέγεθος μιας ανοιχτής παλάμης.

Στην  17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ξεκινά  η εναπόθεση λίπους στην κοιλιακή χώρα και έπειτα και στο υπόλοιπο σώμα που θα βοηθήσει το μωρό σας στην αποθήκευση ενέργειας και την θερμορύθμιση του. Το μωρό από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει να επεκτείνει τον λιπώδη ιστό του , αλλάζοντας την εξωτερική του εικόνα σε μια πιο στρουμπουλή και όμορφη όψη, όπου μέχρι την γέννηση πάνω από το 60% του βάρους του μωρού σας θα είναι λίπος. Μεγάλη σημασία σε όλο το χρονικό διάστημα των 9 μηνών και για αυτή την δραστηριότητα παίζει η διατροφή του εμβρύου-μωρού σας που το βοηθά στην επίτευξη του μεταβολισμού και την εναποθήκευση θρεπτικών συστατικών.

Ακόμα μια σημαντική μεταβολή που ξεκινά την εβδομάδα αυτή είναι πως το μωρό σας μεταμορφώνει το σκελετό του από ένα σύνολο μαλακών ιστών σε κανονικά σκληρά κόκαλα που θα προστατεύσουν τα κύρια όργανα του σώματός τους και θα βοηθήσουν την αυτόνομη κίνησή του

Posted in: 17η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Η κοιλίτσα σας είναι πλέον εμφανής και μπορεί να έχετε ήδη νιώσει κάποιες κινήσεις του μωρού σας , ειδικά εάν είναι το δεύτερο ή τρίτο σας παιδάκι.

Την εβδομάδα αυτή ίσως ξεκινήσετε να νιώθετε ζάλη ή τάση για λιποθυμία ή έμετο όταν βρίσκεστε ξαπλωμένη ανάσκελα στην κοιλίτσα σας. Αυτό είναι φυσιολογικό και οφείλεται στην ανάπτυξη της μήτρας στην εγκυμοσύνη, που με το βάρος της πιέζει την κάτω κοίλη φλέβα και την αορτή μειώνοντας την αιμάτωση την δική σας αλλά και του μωρού σας. Αποφύγετε να κάθεστε ανάσκελα στον ύπνο σας ή όταν ξεκουράζεστε καθότι η θέση ύπνου στην εγκυμοσύνη σας μπορεί να επιδεινώσει την δική σας υγεία και την υγεία του μωρού σας. Οι συχνότερες ή εντονότερες κινήσεις του μωρού σας που μπορεί να αντιληφθείτε με αυτή σας την θέση αποτελούν ένδειξη ευεξίας και όχι δυσαρέσκειας για το ίδιο.

Posted in: 17η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή ;

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη ενημερωθείτε για το υπερηχογράφημα Β επιπέδου και κλείστε σύντομα το ραντεβού σας σε κάποιο αναγνωρισμένο κέντρο που διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και τους κατάλληλους επαγγελματίες υγείας-εμβρυομητρικούς ιατρούς.

Επίσης τώρα που αρχίζετε να νιώθετε τα πρώτα φτερουγίσματα θα μπορούσατε σίγουρα να σκεφτείτε πιο για εσάς θα ήταν το καλύτερο όνομα για το μωρό σας. Μια λίστα με πιθανές επιλογές είναι μια καλή ευκαιρία για μελέτη και φαντασία.

Posted in: 17η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.