όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

16η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 14 εβδομάδων

 

16η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 16η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μήκος του μωρού σας την εβδομάδα αυτή είναι 140mm και το βάρος του 110 γραμμάρια. Το μωρό σας πολύ σύντομα θα διπλασιάζει τον όγκο και το βάρος του στην πάροδο των επόμενων εβδομάδων εγκυμοσύνης.

Πλέον τα εξωτερικά γενετικά όργανα του μωρού σας εάν είναι αγόρι έχουν διαμορφωθεί και μπορεί να γίνουν ορατά από έναν έμπειρο υπερηχογραφιστή. Η ανάπτυξη των άκρων του συνεχίζεται ενώ ο σχηματισμός των νυχιών τείνει προς την ολοκλήρωσή του τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια.

Τα αυτιά προβάλλουν ξεκάθαρα με τον τελικό σχηματισμό τους στην κανονική τους θέση δεξιά και αριστερά από το κρανίο του μωρού σας. Ενώ ο ομφάλιος λώρος ξεκάθαρα πλέον ξεπροβάλλει από την κοιλίτσα του μωρού σας φέροντας εσωτερικά 3 αγγεία, δύο φλέβες κα μία αρτηρία.

Το δέρμα του μωρού σας την εβδομάδα αυτή καλύπτεται ακόμα περισσότερο με ένα χαρακτηριστικό χνούδι.

Posted in: 16η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Την εβδομάδα αυτή ολοκληρώνεται και η ανάπτυξη του πλακούντα που αποτελεί από εδώ και στο εξής έναν δίσκο που καλύπτει κάποιο σημείο της μήτρας, ενώ η μάζα του εξαρτάται από το βάρος του μωρού σας.

Μια από τις αλλαγές που το γεγονός αυτό επιφέρει είναι πως οι ορμόνες του πλακούντα από εδώ και στο εξής μπορεί να δώσουν στο δέρμα σας το έξτρα φως που του έλειπε ή να αυξήσουν την στιλπνότητα και φωτεινότητά του.

Ίσως ήδη να νιώθετε τις πρώτες κινήσεις του μωρού σας σαν ένα φτερούγισμα που κάνει ανεπαίσθητα την εμφάνισή του σε αιφνίδιες περιόδους.  Εάν αυτό δεν έχει ακόμα συμβεί μην ανησυχείτε καθότι σίγουρα θα συμβεί μέχρι τις 20 εβδομάδες.

Το μέγεθος της κοιλιάς σας ολοένα και μεγαλώνει και στην φάση αυτή βρίσκεται 4 εκατοστά κάτω από τον αφαλό σας.

Posted in: 16η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Την εβδομάδα αυτή συλλέξτε πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα γυμναστικής για εγκύους, όπως η γιόγκα για εγκύους , που μπορείτε να πάρετε πλέον μέρος καθώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια καλή φυσική κατάσταση και θα σας απαλλάξει από γνωστά ενοχλήματα της εγκυμοσύνης.

Εάν μέχρι στιγμής δεν το έχετε προσέξει το σώμα σας έχει ήδη πάρει 2-5κιλά φυσιολογικά. Κρατείστε λογαριασμό με τα κιλά της εγκυμοσύνης σας και διατηρείστε την υγιεινή σας διατροφή και το βάρος σας στην εγκυμοσύνη. Μην αμελείτε τις τακτικές μετρήσεις βάρους καθώς είναι έξτρα βοηθητικές για την διατήρηση μιας υγιούς εγκυμοσύνης.

Εάν είστε rhesus αρνητική ήρθε η ώρα να ενημερωθείτε για τον παράγοντα rhesus που σύντομα θα σας απασχολήσει στην περίοδο της εγκυμοσύνης σας με έξτρα εξετάσεις και μια υποχρεωτική αγωγή που πρέπει να ακολουθείτε πιστά, τόσο σαν ρουτίνα αλλά και σαν έκτακτη χορήγηση σε περίπτωση ατυχήματος- πεσίματος ή αμνοιοπαρακέντηση.

Posted in: 16η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.