όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

14η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας την εβδομάδα αυτή είναι 12 εβδομάδων

14η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 14η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας έχει συνολικό μήκος 6-7 εκατοστά ενώ η κεφαλουριαία διάμετρος του (CRL) είναι 87mm. Το βάρος του την εβδομάδα αυτή είναι περίπου 45 γραμμάρια.

Τα εξωτερικά γεννητικά όργανα έχουν πλέον διαμορφωθεί στην περίπτωση που το μωρό σας είναι κορίτσι. Τα δέρμα και τα νύχια του μωρού σας ξεκινούν να αναπτύσσονται περεταίρω την εβδομάδα αυτή ενώ τα δάχτυλα στα χέρια και πόδια είναι πλήρως διαχωρισμένα.

Εξωτερικά ο λαιμός του μωρού σας είναι σαφώς διαχωρισμένος από το υπόλοιπο σώμα και επιμήκης, ενώ το πιγούνι παύει πλέον να ακουμπά το θώρακα.

Posted in: 14η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

H κοιλίτσα σας πλέον μεγαλώνει καθώς η μήτρα καλύπτει όλο και μεγαλύτερο μέρος του υπογαστρίου. Στην ηλικία αυτή ο πυθμένας της μήτρας φαίνεται να απέχει μόλις 8-9 εκατοστά από το ύψος του ομφάλιου λώρου σας.

Την εβδομάδα αυτή συχνότερα παρατηρείται η έναρξη ενοχλήσεων από τις αιμορροΐδες σας που καλό είναι να μην αμελείτε καθότι το πρόβλημα τείνει να εντείνεται περισσότερο με την πάροδο των εβδομάδων κύησης. Προσέξτε την διατροφή σας, βελτιώστε την ενυδάτωση του σώματός σας και ασκηθείτε για να βελτιώσετε την κινητικότητα του εντέρου σας.

Posted in: 14η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα;

Μια καλή ευκαιρία στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας είναι η διενέργεια έρευνας σχετικά με τα εμβόλια που χρειάζεστε ή πιθανόν να χρειαστείτε στην εγκυμοσύνη ή αμέσως μετά καθότι κάποια από τα παιδικά εμβόλιά σας που δεν έχουν ήδη ανανεωθεί χρειάζεται να επαναληφθούν σαν αναμνηστική δόση για να συνεχίσουν να σας προστατεύουν (π.χ. Ερυθρά). Την περίοδο της έξαρσης της γρίπης αρκετές από εσάς βρίσκεστε στην ευπαθή ομάδα που το εμβόλιο δείχνει να έχει ένδειξη στην εγκυμοσύνη.

Μια επίσκεψη επίσης στον οδοντίατρό σας είναι μια πολύ καλή ιδέα μιας και καλό θα ήταν να μπορέσετε να φροντίσετε την στοματική σας υγιεινή στην εγκυμοσύνη και να αποφύγετε πιθανά προβλήματα που προκαλούνται και λόγω ορμονών αλλά και λόγω ελλιπούς φροντίδας.

Posted in: 14η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.