όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

11η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 9 εβδομάδων.

11η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 11η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει κεφαλουριαίο μήκος (CRL) 50mm και από αυτή την εβδομάδα είναι εφικτή η μέτρηση και του βάρους του που τώρα είναι 8 γραμμάρια.

Σαν κύρια εξωτερικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται αυτή την εβδομάδα είναι ότι τα μάτια του μωρού σας έχουν ήδη κλείσει από τα βλέφαρα ή κλείνουν σύντομα. Το κεφάλι του είναι περισσότερο στρογγυλό ενώ τείνει να απομακρύνει πλέον το σαγόνι από το θώρακα περισσότερο. Ο λαιμός του είναι πλέον φανερά επιμηκυμένος και ευκρινής στην εικόνα.

Σύντομα το μωρό σας ξεκινά να ανοιγοκλείνει τις χουφτίτσες του σε μικρή γροθιά και να κινείται διαρκώς σαν να χορεύει μέσα στην κοιλίτσα σας.Οι εμβρυικές κινήσεις

αυτής της ηλικίας όμως δεν είναι αισθητές από την μητέρα αλλά ορατές μόνο με την βοήθεια υπερηχογραφήματος.

Τα έντερα του μωρού σας βρίσκονται ακόμη μέσα στον ομφάλιο λώρο ενώ σταδιακά μετατοπίζονται μέσω του σχηματισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων προς το εσωτερικό της κοιλιάς του σταδιακά έως και την 12η εβδομάδα.

Τα εσωτερικά και εξωτερικά γενετικά όργανα συνεχίζουν την ανάπτυξή τους ενώ δεν είναι ορατό υπερηχογραφικά ακόμα το φύλο του μωρού σας.

Posted in: 11η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 11η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ;

Αρκετές από τις φυσιολογικές αλλαγές της εγκυμοσύνης είναι ήδη ορατές στο σώμα σας και μπορεί να σας προβληματίζουν . Αλλαγές στο μέγεθος του στήθους, την μελάγχρωση του δέρματος, τις αντοχές σας, την εμφάνιση ναυτιών κ.λ.π. συνοδεύουν  μια εγκυμοσύνη χωρίς αυτό να προμηνύει κάποιο πρόβλημα.

Εάν οι ναυτίες σας δεν σας επιτρέπουν την κατανάλωση των απαραίτητων υγιεινών τροφών για την ανάπτυξη του μωρούς σας ή δεν σας επέτρεψαν μια φυσιολογική πρόσληψη βάρους μην ανησυχείτε. Το σώμα σας διαθέτει αποθήκες και η μειωμένη πρόσληψη βάρους στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δεν παρουσιάζει κίνδυνο ανάπτυξης επιπλοκών για το μωρό ή εσάς.

Θα διαπιστώσετε και μόνη σας πως αρκετά πράγματα που στην υπόλοιπη ζωή σας θεωρούνται παθολογικά στην εγκυμοσύνη αποτελούν φυσιολογικές εκδηλώσεις της προοδευτικής πορείας αυτής.

Posted in: 11η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα ;

Μήπως ο ενθουσιασμός της εγκυμοσύνης σας , σας έχει κάνει να παραμελήσετε να ασχοληθείτε με κάποια πρακτικά θέματα όπως τα δικαιώματά σας στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό και την φροντίδα του παιδιού σας;

Η ιδιωτική ή δημόσια ασφάλειά σας εκτός από την κάλυψη αρκετών απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων σας εξασφαλίζουν και μια σειρά δικαιωμάτων όπως άδεια ασθενείας και άδεια εγκυμοσύνης. Σας συμβουλεύουμε να ενημερωθείτε για τις παροχές που σας προσφέρονται σύμφωνα με τα ασφαλιστικά σας δικαιώματα και να προγραμματίσετε την χρήση τους από αρκετά νωρίς στην εγκυμοσύνη.

Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα της εβδομάδος αυτής που πρέπει να πραγματοποιηθεί είναι ο αμέσως προγραμματισμός του υπερηχογραφήματος της αυχενικής διαφάνειας που πρέπει να λάβει χώρα σύντομα, ιδανικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Posted in: 11η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.