όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

10η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 8 εβδομάδες

10η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 10η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή ολοκληρώνει το στάδιο της οργανογένεσης, της περιόδου δηλαδή από την 3η έως την 8η εβδομάδα της ηλικίας του όπου τα κύρια όργανα και οι ιστοί παράγονται και ξεκινούν να αναπτύσσονται στο σώμα. Από εδώ και στο εξής το μωρό σας διανύει την εμβρυική περίοδο όπου ωριμάζει και αναπτύσσει περεταίρω τους ήδη υπάρχοντες ιστούς.

Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας έχει μήκος περίπου 4 εκατοστά.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας το κοιλιακά τοιχώματα ξεκινούν να κλείνουν ενώ παρατηρείτε για πρώτη φορά η περιστροφή του εντέρου. Το μωρό σας ξεκινά στην αρχή αυτής της εβδομάδας αναπτύσσει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά τα γεννητικά του όργανα. Στα αγόρια αναπτύσσεται το πέος, η ουρήθρα και το όσχεο έως και την 16η εβδομάδα ενώ στα κορίτσια η κλειτορίδα και τα χείλη ολοκληρώνουν την ωρίμανσή τους έως και την 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Τα χεράκια και τα ποδαράκια του μωρού σας έχουν επιμηκυνθεί περισσότερο με αποτέλεσμα να μπορούν να ενώνονται μεταξύ τους μπροστά από την κοιλίτσα ή το θώρακα του μωρού σας. Οι κινήσεις του γίνονται ακόμα συχνότερες ενώ το περίγραμμα της σπονδυλικής του στήλης είναι σαφώς ορατό μέσα από το διαφανές του δέρμα. Ταυτόχρονα τα νεύρα του ξεκινούν την διακλάδωσή τους και εκτός ορίων του νωτιαίου μυελού.

Το μέτωπο του μωρούς σας παροδικά διογκώνεται χάρη στην γρήγορη ανάπτυξη του εγκεφάλου που καλύπτει το ανώτερο μέρος αυτού. Στην φάση αυτή το κεφάλι του μωρού σας καλύπτει το μισό του συνολικού του μήκους.

Με το τέλος και της 10ης εβδομάδας εγκυμοσύνης το μωρό σας έχει πλέον ξεπεράσει τους περισσότερους κινδύνους ανάπτυξης κάποιας γενετικής ανωμαλίας ή ανατομικής δυσμορφίας καθότι οι πρώτες αυτές εβδομάδες είναι και οι κρισιμότερες μιας εγκυμοσύνης.

Posted in: 10η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα ;

Η 10η εβδομάδα είναι μια καλή στιγμή να ενημερωθείτε για το υπερηχογράφημα της αυχενικής διαφάνειας που λαμβάνει χώρα από το τέλος της 11ης έως και τις αρχές της 13ης εβδομάδας εγκυμοσύνης και εξετάζει τις πιθανότητες εμφάνισης χρωμοσωμιακών ανωμαλιών, όπως το σύνδρομο Down ,η τρισωμία 13 και η τρισωμία 18.

Την εβδομάδα αυτή είναι μια καλή στιγμή επίσης να κάνετε το δεύτερο ραντεβού σας με το γιατρό ή τη μαία σας. Με εφόδια τα αποτελέσματα των ήδη συζητηθέντων εξετάσεων πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης θα μπορέσετε να συζητήσετε μαζί τις ξεχωριστές ανάγκες της δικής σας εγκυμοσύνης με βάση την παρούσα κατάσταση υγείας σας.

Κάντε μια έρευνα αγοράς, επιλέξτε κέντρο εμβρυομητρικής, ρωτήστε το γιατρό ή τη μαία σας για τις δικές τους προτάσεις, ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας και τις δωρεάν παροχές υπερηχογραφημάτων της δικής σας δημόσιας ή ιδιωτικής ασφάλειας και προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Μην αφήσετε στην τύχη την διεκπεραίωση των υπερηχογραφημάτων της κύησης. Είναι σημαντική εξέταση ή διεκπεραίωση της οποίας από έγκυρο, επιστημονικά τεκμηριωμένο και ειδικευμένο εμβρυομητρικό είναι απαραίτητη για την ακρίβεια του αποτελέσματος.

Posted in: 10η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.