όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Σφηνάκια και υποστηρικτικά ύπνου για το μωρό

Μαθήματα βρεφικού μασάζ

 

Εισαγωγή

Τα σφηνάκια και τα υποστηρικτικά ύπνου έχουν εισαχθεί στην φροντίδα των νεογνών σαν ένα βοήθημα για να συγκρατούν τα μωρά σε πλάγια θέση κατά την διάρκεια του ύπνου τους και έτσι να αποφεύγουν τις αναγωγές και την εισρόφηση. Είναι όμως αποτελεσματικά και αξιόπιστα για τον λόγο για τον οποίο σχεδιάστηκαν; Πρέπει να χρησιμοποιούνταιq Ενημερωθείτε για την πραγματική τους χρήση στον ύπνο των μωρών.

Πόσο χρήσιμα και ασφαλή είναι τα σφηνάκια και άλλα είδη υποστήριξης για τον ύπνο των μωρών;

Τα εμπόδια-σφηνάκια ύπνου έχουν χρησιμοποιηθεί σαν μέσο αποτροπής της πλάγιας θέσης ύπνου των μωρών με σκοπό την αποφυγή ή μείωση του κινδύνου αιφνίδιου θανάτου, ασφυξίας ή αναγωγών. Συχνά τα προϊόντα αυτά είναι φτιαγμένα από ακατάλληλα συμπιεσμένο μαλακό υλικό και κατά αυτό τον τρόπο αυξάνουν αντί να μειώνουν τον κίνδυνο ασφυξίας στο νεογέννητο. Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ως αιτία 13 νεογνικών θανάτων την χρήση αυτών των προστατευτικών, ενώ αρκετές αναφορές τονίζουν πως τα προστατευτικά αυτά ενισχύουν τα τις πρόσθιες-μπρούμυτα θέσεις κατά την διάρκεια του ύπνου.

Τόσο η Αμερικάνικη όσο και η Ευρωπαϊκή εταιρεία παιδιάτρων συνιστά την αποφυγή της χρήσης τους μέχρι νέα δεδομένα να αποδείξουν την ωφελιμότητα, χρηστικότητα και ασφάλειά τους.

 

 

American Academy of Peadiatrics,2012, CPSC, FDA Warning on Infant Sleep Positioners

American Academy of Peadiatrics,2013, SIDS and Other Sleep-Related Infant Deaths: Expansion of Recommendations for a Safe Infant Sleeping Environment.

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.