όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 18 March 2018

Μελαγχολικοί μπαμπάδες= Μελαγχολικά μωρά

Η ψυχική υγεία της μητέρας στην εγκυμοσύνη και την μετά την γέννηση περίοδο έχει συνδεθεί στενά με την συμπεριφορά και ψυχική υγεία των παιδιών μέσα στα πρώτα έτη της ζωής τους.

Για πρώτη φορά μελετήθηκε όμως σε νέα έρευνα η συμπεριφορά και η ψυχική υγεία και διάθεση του πατέρα στην εγκυμοσύνη, η οποία σχετίστηκε με την συμπεριφορά του κυοφορούμενου τέκνου αργότερα μέσα στην ζωή.

Η νέα αυτή έρευνα μελέτησε 31.663 μπαμπάδες παιδιών που γεννήθηκαν στο Norway, και οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο στις 17 και 18 εβδομάδες εγκυμοσύνης. Επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την συναισθηματική κατάσταση της μητέρας αλλά και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση και συμπεριφορά των παιδιών συλλέχτηκαν μέσω ειδικού ερωτηματολογίου στους 36 μήνες μετά την γέννηση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 3% των πατεράδων έπασχαν από σοβαρού βαθμού ψυχολογικό στρες. Μέσω ειδικής μεθόδου βρέθηκε μια συσχέτιση μεταξύ της ψυχολογικής κατάστασης του πατέρα και της κοινωνικής συμπεριφοράς και συναισθηματικής κατάστασης των παιδιών τους. Όσο μεγαλύτερα ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο πατέρας τόσο μεγαλύτερα και τα προβλήματα του παιδιού.

Οι μελετητές κατέληξαν ότι κάποια προβλήματα συναισθηματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών μπορούν να ανιχνευθούν από την εγκυμοσύνη. Η έρευνα αυτή φωτίζει ακόμα περισσότερο την σημαντικότητα και την προσοχή που πρέπει να λαμβάνει και ο πατέρας στην διάρκεια της εγκυμοσύνης για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων στα παιδιά.

Eαν πιστεύετε πως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας έχετε ανάγκη από κάποια επιπλέον φροντίδα, στο all4baby μπορούμε να σας υποστηρίξουμε μέσα από το πρόγραμμα ψυχολογική υποστήριξη στην εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό.

Πηγή

Kvalevaag ALet.al.,2013,Pediatrics, Paternal Mental Health and Socioemotional and Behavioral Development in Their Children

 

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.