όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Πήρατε το φυλλικό σας οξύ σήμερα;

Ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν με σοβαρά εκ γενετής προβλήματα έπεσε κατά 35% στην Αμερική μετά που ξεκίνησε η ενίσχυση των σιτηρών με φολικό οξύ, ένα τύπο βιταμίνης Β το 1998 σύμφωνα με μια νέα αναφορά.

Σύμφωνα με έρευνες το φολικό(ή φυλλικό) οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες που δε λαμβάνουν επαρκές φολικό οξύ έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν παιδί με ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα-η πιο γνωστή από αυτές ονομάζεται δισχιδής ράχη και συχνά οδηγεί σε παράλυση.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Center for Disease Control and Prevention), από τότε που ξεκίνησε, η ενίσχυση των σιτηρών με φολικό οξύ εμπόδισε 1300 μωρά το χρόνο να γεννηθούν με κάποιο πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας ξεκίνησαν το 1992 να προτείνουν πως οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα έπρεπε να παίρνουν φολικό οξύ καθώς αυτό έχει τη μέγιστη προστατευτική επίδραση τις 4 πρώτες βδομάδες της εγκυμοσύνης και πλέον οι γιατροί προτείνουν την πρόσληψη προγεννητικών βιταμινών στις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration) ξεκίνησε να ζητάει την ενίσχυση των σιτηρών με φολικό οξύ έτσι ώστε οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία να λάβουν επαρκή ποσότητα της βιταμίνης ώστε να προστατεύσουν τα μωρά τους.

Παρόλα αυτά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια γιατί ακόμα και με αυτή την ενίσχυση θα συνεχίσουν να υπάρχουν γυναίκες που δε θα λάβουν τη βιταμίνη σε επαρκή ποσότητα.

 

Πηγή: Szabo L. “Birth defects drops 35% due to adding folic acid to flour” USA TODAY January 16, 2015

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.