όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Μη αποτελεσματικά τα φάρμακα κατά της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης στα νεογνά.

Τον Ιούλιο του 2014 ο Dorota Gieruszczak-Bialek, από το τμήμα της Παιδιατρικής του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας και οι συνάδελφοι του  πραγματοποίησαν μια έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αναστολέων της αντλίας πρωτονίων κατά της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης στα νεογνά.

Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από 5 κλινικές δοκιμές σε μωρά μικρότερα του 1 έτους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε μερικές περιπτώσεις παρουσιάστηκε μείωση του κλάματος, της γκρίνιας ή της ευερεθιστότητας αλλά χωρίς καμία ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ των δοκιμών.

Τα δεδομένα λοιπόν δεν υποστηρίζουν τη χρήση αναστολέων της αντλίας πρωτονίων(που περιέχονται στα φάρμακα κατά της παλινδρόμησης) κατά της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης στα νεογνά για μείωση κλάματος κ ευερεθιστότητας. Ο Dr Gieruszczak-Bialek και η ομάδα του υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν νέες έρευνες δείξουν ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα δείξουν κάποια οφέλη, ο κίνδυνος γαστρεντερικού προβλήματος ή/και λοιμώξεις του αναπνευστικού μπορεί να τα αντισταθμίσουν.

Αν η παλινδρόμηση και η έντονη συμπεριφορά του μωρού σας απασχολούν, η λύση είναι στο θηλασμό , την εφαρμογή αλλαγής του διαιτολογίου σας και την προσαρμογή στις θέσεις θηλασμού.Ζητήστε τη βοήθεια συμβούλου θηλασμού.Καλέστε τώρα!

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την έρευνα εδώ.

 

Πηγή: Gieruszczak-Białek D. , Konarska Z., SkórkaA., Vandenplas Y.,  Szajewska H. “No effect of Proton Pump Inhibitors on Crying and Irritability in Infants: Systematic Review of Randomized Controlled Trials” Journal of Pediatrics Published online on December 30, 2014

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.