όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Υπέρηχος για την διάγνωση της εγκυμοσύνης

Ο υπέρηχος είναι μια αρκετά καλή και σαφής μέθοδος ανίχνευσης μιας εγκυμοσύνης που έχει φέρει την επανάσταση στην μαιευτική. Ο υπέρηχος μπορεί να ανιχνεύσει μια εγκυμοσύνη ωστόσο αρκετά αργότερα από οποιοδήποτε άλλο μέσο.

τεστ υπερηχου

Πώς γίνεται ο υπέρηχος για την διάγνωση της εγκυμοσύνης;

Ο υπέρηχος για την διάγνωση της εγκυμοσύνης γίνεται είτε διακολπικά (κολπικό υπερηχογράφημα) είτε διακοιλιακά (από την κοιλιά). Η πιο ακριβής και συντομότερη μέθοδος διάγνωσης μιας εγκυμοσύνης είναι ο διακολπικός υπέρηχος.

Posted in: τεστ υπερηχου

Πόσο νωρίς μπορεί να διαγνωστεί μια εγκυμοσύνη με τον υπέρηχο;

Κάποιες έρευνες αναφέρουν την διάγνωση της εγκυμοσύνης μέσω υπερήχου ακόμη και από την 3η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτα και πάντα εφικτό. Ο υπέρηχος για να μπορέσει να διαγνώσει μια εγκυμοσύνη με 100% ακρίβεια θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν η εγκυμοσύνη είναι τουλάχιστον 6-7 εβδομάδων. Η ακρίβεια του υπερήχου στην διάγνωση μίας εγκυμοσύνης σε μικρότερη εγκυμοσύνη από την προαναφερόμενη μειώνεται σημαντικά.

Posted in: τεστ υπερηχου

Πόσο ακριβής είναι ο υπέρηχος στην ανίχνευση μιας εγκυμοσύνης;

Ο υπέρηχος είναι 100% ακριβής στην διάγνωση μίας εγκυμοσύνης μετά τις 6-7εβδομάδες από την τελευταία σας περίοδο.

Posted in: τεστ υπερηχου

Τι φαίνεται στον υπέρηχο στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης;

Στον υπέρηχο των πρώτων εβδομάδων εγκυμοσύνης χρειάζεται να διαπιστωθεί η τοποθεσία της εγκυμοσύνης  (ενδομήτρια ή εξωμήτρια κύηση), το έμβρυο ή ο σάκος κύησης, το μέγεθος του εμβρύου, η καρδιακή του λειτουργία, ο αριθμός των εμβρύων, η εικόνα της μήτρας-πυέλου-εξαρτημάτων και αργότερα και η ανατομία του εμβρύου.

Posted in: τεστ υπερηχου

Τι συμβαίνει εάν δεν φανεί κάτι στον υπέρηχο νωρίς στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνη

Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα λόγω των διακυμάνσεων του κύκλου της περιόδου σας ή της ανάπτυξης των εμβρύων, στον πρώτο υπερηχογραφικό σας έλεγχο τα ευρήματα να μην είναι τα αναμενόμενα.

Δηλαδή μπορεί να δείτε μόνο τον σάκο του μωρού χωρίς στοιχεία εμβρύου ή μικρότερο έμβρυο από τις δικές σας ημερομηνίες περιόδου ή να μην φαίνεται ακόμα καρδιακή λειτουργία.

Το εύρημα αυτό εφόσον παρουσιάζεται χωρίς άλλα συμπτώματα ή σημεία δεν αξιολογείται πάντα ως μια κακή έκβαση. Ο γιατρός ή η μαία σας θα σας προτείνουν την επανάληψη ενός υπερήχου σε 7 έως 14 ημέρες για να επανεξετασθεί η ανάπτυξη ή ύπαρξη του κυήματος.

Posted in: τεστ υπερηχου

Πηγές

Branstein, G.D., 2002, Am J Obstet Gynecol , False positive serum human chorionic gonadotropin results : causes,characteristics and recognition.Vol 187(1) Page 217-224.

 

Cooper M.A. and Fraser D.M., 2009, Myles Textbook for Midwifes 15th edition, Churchill Livingstone Elsevier.

 

Cunningham, F.G.,et.al. 2010, Williams Obstetrics 23rd edition, US: McGRaw-Hill Companies

 Keay S.D. et.al., 2004, BJOG, The role of hCG in reproductive medicine

 

Nice Guidelines,2012, Ectopic pregnancy and miscarriage: Diagnosis and initial management in early pregnancy of ectopic pregnancy and miscarriage, London : RCOG  Press

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

5 Σχόλια

 • maria | 01/04/2016 στις 22:26 | Απάντηση

  Εκανα τεστ εγκυμοσυνης στο σπιτι και βγηκε θετικο…στο γυναικολογο που πηγα δεν βρηκε μωρο και το τεστ του βγηκε αρνητικο..τι μπορει να μου συμβαινει??? Τελευταια περιοδος ηταν 4 μαρτιου..

  • Georgia | 19/04/2016 στις 02:43 | Απάντηση

   Ο υπέρηχος μπορεί να ανιχνεύσει μια εγκυμοσύνη με μεγαλύτερη ακρίβεια μετά την 4η εβδομάδα ενώ απόκλιση των αποτελεσμάτων μεταξύ τεστ ούρων είναι συχνή σε πολύ αρχόμενα στάδια εγκυμοσύνης. Εμπιστευτείτε καλύτερα το αποτέλεσμα ενός τεστ αίματος β χοριακής. Είναι ο γρηγορότερος και αμεσότερος τρόπος να ανιχνεύσετε μια εγκυμοσύνη.

 • Μαρθα | 22/10/2016 στις 00:09 | Απάντηση

  Για σας έχω μια ερώτηση έκανα ένα τεστ κ βγήκε αρηθικο έκανα ένα άλλο βγήκε θεθηκο πήγα στο γιατρώ δεν είδε τίποτα μου είπε έλα σε δέκα μέρες. Μήπως μπορείτε να με βοηθεισετε ?

  • Georgia | 01/11/2016 στις 10:56 | Απάντηση

   Μάρθα μου ίσως η εγκυμοσύνη σου να είναι πολυ μικρή και να χρειάζεσαι χρόνο. Η β χοριακή (εξέταση αίματος) είναι πολυ αξιόπιστη για την ανίχνευση μίας εγκυμοσύνης!

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.