όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Σημάδια πως το μωρό σας τρώει καλά και αναπτύσσεται σωστά την πρώτη εβδομάδα στο σπίτι.

 

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

 

Εισαγωγή

Ποια είναι τα σημάδια που μπορούν να σας δείξουν πως τα πράγματα πάνε καλά με την ανάπτυξη του μωρού σας την πρώτη εβδομάδα της ζωής του; Αποκτήστε την γνώση και την αυτοπεποίθηση που σας χρειάζεται ως νέοι γονείς για τις δεξιότητές σας στο μεγάλωμα του μωρού σας ήδη από τις πρώτες ημέρες μετά την γέννηση.

 

Κανόνας No 1

Το μωρό σας βρίσκεται δέρμα με δέρμα στο στήθος της μητέρας του αρκετές φορές μέσα στην ημέρα για χρονικό διάστημα άνω των 60 με 90 λεπτών ή μέχρι να ξυπνήσει μόνο του.

Κανόνας Νο 2 

Tο μωρό  σας την περισσότερη ώρα όταν δεν θηλάζει κοιμάται στα χέρια της μητέρας του, γαλήνια και ήσυχα ενώ αντιδρά έντονα τις περισσότερες φορές που την αποχωρίζεται.

Κανόνας Νο 3 

Το μωρό σας είναι ξύπνιο περίπου 10 ώρες την ημέρα , τρώει πάνω από 8 φορές την ημέρα  και εμφανίζει σημάδια κορεσμού μετά τα γεύματά του. Ο μέσος χρόνος θηλασμού είναι γύρω στα 140 λεπτά την ημέρα ενώ τα γεύματά του δεν είναι σαφής ούτε ο χρόνος θηλασμού , ούτε η διάρκειά του.

Κανόνας Νο 4

Το μωρό σας κλαίει σπάνια καθώς εσείς ανταποκρίνεστε εκγαίρως στα πρώτα σημάδια πείνας του πριν αυτό ακόμα εκνευριστεί και κλάψει.

Κανόνας Νο 5

Το μωρό σας αφήνει μόνο του το στήθος όταν τελειώσει το γεύμα του και δεν ξυπνάει αμέσως μετά.

Κανόνας Νο 6

Το στήθος δεν πονάει μετά τον θηλασμό , νιώθετε αισθητή διαφορά αποφόρτισης σε σχέση με πριν το γεύμα, οι θηλές σας δεν πονάνε, παραμένουν σε φυσιολογικό σχήμα , είναι υγρές και όχι πληγωμένες.

Κανόνας Νο 7

Το δέρμα του μωρού σας φαίνεται ενυδατωμένο χωρίς σημάδια ξηροδερμίας ή αφυδατωσης ενώ διατηρεί την ελαστικότητα και στιλπνότητά του.

Κανόνας Νο 8

Μετά την 5η ημέρα το μωρό σας έχει πάνω από 4 κενώσεις , μουσταρδί χρώματος , τα ούρα του (όταν μπορούν να διακριθούν) είναι διάφανα έως υποκίτρινα και όχι πολύ πυκνά, ενώ συνολικά μετά την 5η ημέρα αλλάζεται πάνω από 6 αρκετά βρεγμένες πάνες το μωρό σας.

Κανόνας Νο 9

Έχετε αντίληψη σχετικά με τον ερχομό του γάλακτός σας καθώς το στήθος σας μετά την 2η ημέρα έχει φουσκώσει και το γάλα έχει βαρύνει τους μαστούς.

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.