όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Συχνουρία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

 

Η συχνοουρία είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα εγκυμοσύνης που ξεκινά να εκδηλώνεται ήδη από την 6η εβδομάδα κύησης.

Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι φυσιολογικές και οφείλονται στις αλλαγές  της εγκυμοσύνης. Λόγω της κατάστασής σας όσο η εγκυμοσύνη προχωρά το φαινόμενο τείνει να επιδεινώνεται και είναι φυσιολογικό ο ύπνος σας στο τελευταίο τρίμηνο να διαταράσσεται λόγω συχνών επισκέψεων στην τουαλέτα.

Αιτία της συχνοουρίας είναι η αυξημένη αιμάτωση των νεφρών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η ολοένα και μικρότερη χωρητικότητα της ουροδόχου κύστης, που πιέζεται από τον όγκο της μήτρας καθώς το μωρό σας μεγαλώνει.

Μια μικρή απώλεια ούρων επίσης προς το τέλος της εγκυμοσύνης είναι συχνή και μπορεί να οφείλεται τόσο στην φυσιολογική πίεση που επιβάλλεται στην κύστη σας αλλά και σε μια μικρή χαλάρωση του πυελικού εδάφους. Πάνω από 7 στις 10 γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κυρίως στο τελευταίο τρίμηνο αναφέρουν μικρή απώλεια ούρων σε δραστηριότητες όπως ο βήχας, το φτέρνισμα, το βαθύ κάθισμα αλλά και τυχαία.

Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την εμφάνιση επίσχεσης ούρων κάνοντας ήδη από την αρχή της εγκυμοσύνης ασκήσεις kengel. Οι ασκήσεις αυτές , πολύ απλές στην εκτέλεση και πολύ χρήσιμες ως προς το αποτέλεσμα , θα μπορέσουν να γυμνάσουν το πυελικό έδαφος και να ενισχύσουν την ικανότητά σας να συγκρατείτε τα τσίσα σας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και θα βοηθήσουν στον τοκετό σας. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία!

Για όλες τις πληροφορίες για την εγκυμοσύνη σας πατήστε εδώ.

Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.