όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Πως θα τα καταφέρετε με τον θηλασμό και την εργασία σας;

Αρκετές μητέρες μπορεί να αποφασίσουν ή να χρειάζεται να επιστρέψουν στην εργασία τους πριν ακόμη το πρώτο ή δεύτερο έτος της ζωής του μωρού σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα διάφορους προβληματισμούς και εφόδια σχετικά με την συνέχιση του θηλασμού. Ωστόσο η εργασία σας δεν αποτελεί εμπόδιο στην συνέχιση του θηλασμού και ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας, τα γεύματα του, το προσωπικό σας πρόγραμμα και απαιτήσεις σε διατροφή του μωρού σας μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα.

θηλασμός και εργασία

Τις πρώτες 40 ημέρες

Συμβουλεύεστε ισχυρά να αποφύγετε την επιστροφή στην εργασία σας στο μέτρο που αυτό σας επιτρέπετε καθώς η απευθείας και αποκλειστικοί θηλασμοί θα ενισχύσουν επαρκώς την παραγωγή γάλακτος και θα διαφυλάξουν την ορθή εγκατάσταση του θηλασμού χωρίς προβλήματα.

Εξυπηρετώντας τις ανάγκες του μωρού σας απευθείας από το στήθος σας κερδίζετε περισσότερο έδαφος στην εγκατάσταση του θηλασμού και την ομαλότερη και γρηγορότερη επιστροφή στην εργασία σας. Η άνοδος της ποσότητας και η αλλαγή της ποιότητας συμβαίνουν κυρίως κατά τις πρώτες εβδομάδες του θηλασμού και φτάνει σε ποσότητα κατά μέσο όρο τα 780 ml ( με εύρος από 550ml έως και 1450ml, η ποσότητα αυτή διαφέρει από μωρό σε μωρό και δεν είναι σταθερή για όλα τα βρέφη). Μόλις η ποσότητα καθοριστεί επαρκώς και ο θηλασμός αποκτήσει μια σταθερή πορεία στην διάρκεια της καθημερινότητας , τότε η απουσία σας για εργασία γίνεται ευκολότερη σε  σχέση με προηγούμενες ημέρες.

Posted in: θηλασμός και εργασία

Από τον 2ο έως και τον 6ο μήνα

Mετά την εγκατάσταση του θηλασμού, που συνήθως διαρκεί για τις πρώτες 4-6 εβδομάδες , η επιστροφή στην εργασία γίνεται πιο εύκολη και ακόμη ευκολότερη μετά τον 3ο μήνα της ζωής του μωρού σας. Την περίοδο αυτή περίπου το 58% των μωρών ξεκινούν να κοιμούνται περισσότερο στην διάρκεια της νύχτας και έτσι να κερδίζετε και εσείς επαρκή ξεκούραση. Επίσης συνήθως οι θηλασμοί μειώνουν την διάρκεια και την συχνότητά τους καθώς η παραγωγή γάλακτος έχει σταθεροποιηθεί.

Με αυτό τον τρόπο τα πράγματα γίνονται απλά και με μια καλή οργάνωση, εξατομικευμένη συμβουλευτική και κατάλληλο εξοπλισμό θα καταφέρεται να παρέχεται επαρκή ποσότητα γάλακτος στο μωρό σας κατά την διάρκεια της απουσίας σας. Με τη επιστροφή στο σπίτι ο απευθείας θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί συνήθως χωρίς προβλήματα. Διαβάστε για τη ποσότητα γάλακτος που χρειάζεται το μωρό σας σε κάθε γεύμα, πως θα επιτύχετε την ποσότητα αυτή, οδηγίες για την άντληση και το κατάλληλο θήλαστρο και πολλές άλλες πληροφορίες.

Posted in: θηλασμός και εργασία

Από τον 7ο μήνα έως και τον 9ο μήνα

Την περίοδο αυτή οι τροφές ξεκινούν προοδευτικά να εμπλουτίζουν το διαιτολόγιο του μωρού και σταδιακά τα γεύματα από το στήθος υποκαθίσταται από στερεές τροφές. Ο θηλασμός εξακολουθεί να γίνεται κατά βούληση του μωρού και απεριόριστα όποτε θέλει και το ζητάει το ίδιο. Ο θηλασμός συνεχίζει να παράσχει για το μωρό σας τα 2/3 της ημερήσιας ανάγκης του. Με την εισαγωγή νέων τροφών ο αριθμός  των θηλασμών μειώνεται σε 3-4 την ημέρα εκείνη την περίοδο και η ανάγκη αντλήσεων μειώνεται αντίστοιχα.

Υιοθετώντας ένα διαφορετικό προγραμματισμό στις αντλήσεις σας και συνεχίζοντας τον θηλασμό κατά την διάρκεια των ωρών που επιστρέφεται στο σπίτι.

Posted in: θηλασμός και εργασία

Από τον 9o μήνα έως και τον 12ο μήνα

Στην περίοδο αυτή του θηλασμού το μωρό σας τρώει 4-5 γεύματα στέρεες τροφές και ο θηλασμός τείνει να περιορίζεται αισθητά έως και 2-3 φορές την ημέρα. Έτσι οι ανάγκες αντλήσεων μειώνονται έως και εξαλείφονται και μπορείτε να επανέλθετε σταθερά στον απευθείας θηλασμό εξασφαλίζοντας ακόμη στο μωρό σας το 1/3 της ενέργειάς του σε μητρικό γάλα.

 

Posted in: θηλασμός και εργασία

Μετά το πρώτο έτος

Οι θηλασμοί περιορίζονται σε 1-2 την ημέρα συνήθως απόγευμα προς βράδυ και η ανάγκη άντλησης , αποθήκευσης ή μεταφοράς περιορίζεται μόνο με βάση συνήθως την κοινωνική σας συναναστροφή και εξόδους σας. Ο θηλασμός τότε είναι ένας τέλειος και εύκολος τρόπος να κοιμίσετε το μωρό σας και συνεχίζει να παράσχει στο μωρό σας πολλά πλεονεκτήματα υγείας.

 

Posted in: θηλασμός και εργασία

Πηγή:

Riordan, Wambach, J., K., 2009. Breastfeeding And Human Lactation (Riordan, Breastfeeding and Human Lactation). 4th ed. US. 

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.