όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Επείγουσα Πρωτοβάθμια Φροντίδα ΕFR

Πρώτες βοήθειες σε θανατηφόρα περιστατικά

Εισαγωγή

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα (Primary Care) χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση επειγόντων θανατηφόρων περιστατικών από τους Εκπαιδευμένους στις πρώτες βοήθειες.
Στα πλαίσια της διδασκαλίας παροχής Επείγουσας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ο Εκπαιδευόμενος διδάσκεται σε ένα περιβάλλον που ενισχύει την μάθηση και αλληλεπίδραση μεταξύ Εκπαιδευτή και Εκπαιδευμένου τις ακόλουθες δεξιότητες….

Έναρξη σεμιναρίου Primary Care

Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της παροχής επείγουσας φροντίδας, τις αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν στην ανάγκη παροχής επείγουσας πρωτοβάθμιας φροντίδας στον ενήλικα και τα σημεία που θα βοηθήσουν  τον Εκπαιδευμένο στις πρώτες βοήθειες να αναγνωρίσει αυτές τις αιτίες και να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, με ασφάλεια και έγκαιρα.

Είναι απαραίτητο ο Εκπαιδευμένος στις πρώτες βοήθειες να γνωρίζει την βασική φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος και πως θα αναγνωρίσει και θα αντιμετωπίσει τις κύριες αιτίες ανάγκης παροχής επείγουσας πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 • Παύση αναπνοής
 • Εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Έμφραγμα
 • Ανακοπή
 • Πνιγμός από ξένο σώμα
 • Αιμορραγία
 • Καταπληξία
 • Τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης

Αναπτυσσόμενες Δεξιότητες Primary Care

  1. Εκτίμηση Επεισοδίου
  2. Λήψη Μέτρων Προστασίας
  3. Πρωταρχική Εκτίμηση
  4. ΚΑΡΠΑ- Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη
  5. Ενήλικος με απόφραξη αεραγωγού που έχει / δεν έχει τις αισθήσεις του
  6. Διαχείριση Σοβαρής Αιμορραγίας
  7. Διαχείριση Καταπληξίας- Σοκ
  8. Διαχείριση τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης To σεμινάριο μπορεί να ολοκληρωθεί με την συμπληρωματική διδασκαλία δύο συνιστώμενων δεξιοτήτων …
  9. Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ)
  10. Χρήση Οξυγόνου Έκτακτης Ανάγκης

Η διδασκαλία των παραπάνω δεξιοτήτων γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατάλληλο και επαρκή εξοπλισμό προπλασμάτων (κούκλες) που συνοδεύουν την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσής και ενισχύουν την πρακτική των νέων σας γνώσεων.

Είτε επιλέξετε να κάνετε ένα ομαδικό σεμινάριο στο κέντρο μας ή επιλέξετε να κάνετε ένα ατομικό σεμινάριο στο χώρο σας ο εκπαιδευτής συνοδεύεται από τον κατάλληλο εξοπλισμό και το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό χωρίς επιβάρυνση από εσάς.

Στο τέλος του προγράμματος εκμάθησης δεξιοτήτων αλλά και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης γίνεται πρακτική σεναρίων που βοηθά τον Εκπαιδευόμενο στις Πρώτες βοήθειες να αποκτήσει μια μεγαλύτερη κατανόηση και να προσδιορίσει σε ένα υπαρκτό χώρο και χρόνο το ρόλο του ως Εκπαιδευμένος στις Πρώτες Βοήθειες έτοιμο και ικανό να βοηθήσει όταν χρειαστεί.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση εξέτασης της EFR(Emergency First Response International) όπου σας εξασφαλίζει την πιστοποίησή σας ως Εκπαιδευμένου/ης στις Πρώτες Βοήθειες.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών all4baby και πλησιέστερο σεμινάριο στο Συμβαίνει τώρα και δηλώστε συμμετοχή.

Για πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μας

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κηφισίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.