όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Επείγουσα Δευτεροβάθμια Φροντίδα EFR

Πρώτες βοήθειες all4baby.gr

Εισαγωγή

Η Δευτεροβάθμια φροντίδα αφορά τις Πρώτες Βοήθειες. Η φροντίδα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση μη θανατηφόρων περιστατικών όταν οι υπηρεσίες παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας καθυστερούν ή είναι μακριά.
Στην παροχή αυτού του είδους φροντίδας ο Εκπαιδευμένος στις Πρώτες Βοήθειες παράσχει φροντίδα στους τραυματισμένους ή ασθένεις  ωστόσο συνεχίζει να ελέγχει την γραμμή ζωής (Αναπνοή- Καρδιακή λειτουργία) και να παράσχει Πρωτοβάθμια φροντίδα στην περίπτωση που ο ασθενής επιδεινωθεί ή πάψει να αναπνέει.
Για το λόγο αυτό η γνώση παροχής Πρώτων Βοηθειών (Δευτεροβάθμια Παροχή  Επείγουσας Φροντίδας) είναι στενά συνδεδεμένη και συστήνει την γνώση παροχής Πρωτοβάθμιας Επείγουσας φροντίδας. Τα δύο ξεχωριστά αυτά κεφάλαια συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους δίνοντας τα κατάλληλα εφόδια και τις γνώσεις στον Εκπαιδευμένο στις Πρώτες βοήθειες να δράσει κατάλληλα την σωστή στιγμή με τον σωστό τρόπο.

Έναρξη σεμιναρίου Secondary Care (Δευτεροβάθμια Επείγουσα Φροντίδα)

Τα αίτια και η ανάγκη παροχής Δευτεροβάθμιας Επείγουσας Φροντίδας καθώς και ο χαρακτήρας και η συχνότητα εμφάνισης της ανάγκης περίθαλψης ασθενών σε μη θανατηφόρα περιστατικά θα πρέπει να αποτελεί κεκτημένη γνώση για τον Εκπαιδευμένο στις Πρώτες Βοήθειες. Στην έναρξη του σεμιναρίου γίνεται μια εισαγωγή στα αίτια και την συχνότητα εμφάνισης της παροχής Δευτεροβάθμιας Επείγουσας Φροντίδας.

Διδασκόμενες Δεξιότητες (Emergency First Response -Secondary Care)

 1. Εκτίμηση επεισοδίου
 2. Χρήση προστατευτικών μέσων
 3. Εκτίμηση ασθένειας
 4. Εκτίμηση τραύματος
 5. Αντιμετώπιση κατάγματος οστού
 6. Εξάρθρωση
 7. Θλάσεις και Διαστρέμματα
 8. Τοποθέτηση νάρθηκα
 9. Επιδέσεις (χρήση διαφόρων τύπων επιδέσμων)
 10. Έγκαυμα (θερμικό ή χημικό)
 11. Επιληψία
 12. Οξεία υποθερμία
 13. Θερμοπληξία
 14. Αλλεργία
 15.  Άσθμα
 16. Δηλητηρίαση
 17. Διαβητικά προβλήματα (υπέρ και υπό γλυκαιμία)
 18. Ρινορραγίες
 19. Τραύματα κεφαλής, δοντιών, ματιών
 20. Πώς θα φτιάξετε το δικό σας φαρμακείο;

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου και με την χρήση κατάλληλου και επαρκούς εξοπλισμού γίνεται εξάσκηση και πρακτική των δεξιοτήτων έτσι ώστε ο Εκπαιδευόμενος να αναπτύξει αυτοπεποίθηση και επιδεξιότητα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των σεμιναρίων στις παράπλευρες σελίδες του site μας και δηλώστε συμμετοχή.

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κηφισίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.