όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 18 March 2018

Προϋπολογισμός Εγκυμοσύνης Τοκετού

Εισαγωγή

Ο προϋπολογισμός της απόκτησης ενός παιδιού δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρος και αναγκαίος. Τα έξοδα και οι ανάγκες της μητρότητας μέχρι και τη γέννηση μπορεί να σας απασχολήσουν από νωρίς, για να μπορέσετε να κάνετε σωστή και επαρκή διαχείριση των χρημάτων σας. Το παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε τις σωστές πληροφορίες για κάθε υπαρκτή σας ανάγκη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και να αποφύγετε τις εκπλήξεις!

Τα κόστη της εγκυμοσύνης

 • Εργαστηριακός έλεγχος εγκυμοσύνης (εξετάσεις αίματος κ.λ.π.). Με την συμμετοχή του ασφαλιστικού σας ταμείου και την υπαρκτή συνταγογράφηση των εξετάσεών σας από συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό το κόστος ανέρχεται συνολικά στην εγκυμοσύνη περίπου στα 250 ευρώ ( οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα το εργαστήριο).
 • Υπερηχογραφήματα στην εγκυμοσύνη. Τα υπερηχογραφήματα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης σας δεν καλύπτονται από το ταμείο σας και διεξάγονται από ειδικευμένους στην εμβρυομητρική γυναικολόγους μαιευτήρες. Το κόστος ποικίλει με μια μέση τιμή να κυμαίνεται ανάλογα την εξέταση ως εξής
  • Αυχενική διαφάνεια=140 ευρώ
  • Β επιπέδου= 120ευρώ
  • Doppler υπερηχογράφημα= 100ευρώ
 • Κλινικός έλεγχος στην εγκυμοσύνη.Οι επισκέψεις σας στον γιατρό ή την μαία στο δημόσιο τομέα είναι δωρεάν ωστόσο συνήθως η εξυπηρέτηση ποικίλει. Ο ΕΟΠΥΥ την παρούσα στιγμή δικαιολογεί ακριβώς 10 ευρώ για κάθε σας επίσκεψη στο γιατρό. Σε ιδιωτικό επίπεδο το κόστος μια κλινικής εξέτασης κυμαίνεται από 40 έως και 120 ευρώ την επίσκεψη.
 • Μαία και μαθήματα τοκετού-θηλασμού-φροντίδας μωρού. Τα μαθήματα γονεικότητας παρέχονται από διάφορους φορείς και προετοιμάζουν τις μητέρες για τον νέο τους ρόλο στην μητρότητα. Το κόστος τους μπορεί να είναι από 0 έως 20 ευρώ. Αναζητείστε προσφορές που μπορείτε να βρείτε και στο all4baby σχετικά με τα μαθήματα προετοιμασίας και βρείτε την ποιότητα που αναζητάτε στην ενημέρωση σας.
 • Αγορά βρεφικών προιόντων. Η διακύμανση είναι μεγάλη και το μέσο κόστος δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί. Οι προίκα του μωρού σας μπορεί να κοστίσει περίπου 1500 ευρώ.

Τα κόστη του τοκετού

 • Το μαιευτήριο είναι συνήθως το μεγαλύτερο κόστος ενός τοκετού. Το νοσήλειό σας εξαρτάται από την συμμετοχή ή όχι του ασφαλιστικού σας φορέα σε αυτό και για στις ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών ή της Θεσσαλονικής ξεκινά από 980 ευρώ το απλό τρίκλινο δωμάτιο για φυσιολογικό τοκετό. Οι τιμές παρουσιάζουν αισθητές διακυμάνσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα ανά έτος και για αυτό συμβουλεύεστε να επικονωνήσετε με το συνεργαζόμενο μαιευτήριο για να λάβετε μια πιο ακριβή απάντηση περί το τέλος της εγκυμσούνης σας. Στο δημόσιο τομέα, η επίτοκος επιβαρύνεται μόνο με έξοδα θέσης.
 • Η αμοιβή του γιατρού σας. Στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα η αμοιβή του γιατρού είναι επίσης ένα έξοδο που πρέπει να προυπολογίσετε. Είτε για τον φυσιολογικό σας τοκετό ή την καισαρική σας η αμοιβή του γιατρού σας παραμένει ίδια και μπορεί να κυμαίνεται από 1300 έως 2500 ευρώ ανάλογα τον επαγγελματία που σας παρακολουθεί.
 • Η αμοιβή της μαίας σας. Η μαία σας συνήθως αμοίβεται ξεχωριστά από το γιατρό σας. Η αμοιβή της συμπεριλαμβάνει το πλήρες καθηκοντολόγιό της για τον τοκετό και τις πρώτες ημέρες της λοχείας και κυμαίνεται από 250 έως 600 ευρώ.

 

 

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.