όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 20 July 2018

Τα προβιοτικά μειώνουν το έκζεμα στα νεογέννητα και στα βρέφη

Τα προβιοτικά μειώνουν το έκζεμα στα νεογέννητα και στα βρέφη

Μελέτες για τα προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι εμπλουτισμένες δόσεις συχνών και οικείων βακτηριδίων του εντέρου μας που λαμβάνουμε μέσω τις διατροφής μας. Στο παρελθόν μελέτες έχουν υποθέσει πως μπορεί να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης προβιοτικών και του εκζέματος των νεογέννητων.

Νέα μελέτη αποδεικνύει αυτή την συσχέτιση. Επιστήμονες χώρισαν 205 ζευγάρια μητέρας παιδιού  όπου η μητέρα είχε προδιάθεση αλλεργιών σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα χορήγησαν το προβιοτικό LPR (Lactobacillus Rhamnosus) και BL999 (Bifidobacterium Longum) , στην δεύτερη ομάδα χορήγησαν το ST11 (L. Paracasei)  και BL999, ενώ στην τρίτη ομάδα δεν χορήγησαν τίποτα.  Η διάρκεια έκθεσης στα προβιοτικά των εξεταζόμενων ομάδων ήταν 2 μήνες πριν την γέννηση και 2 μήνες θηλασμού. Τα μωρά ακολουθήθηκαν έως το 2ο χρόνο της ζωής τους.

Επιστημονικές Ερευνες

Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν πως τα μωρά της πρώτης και δεύτερης ομάδας που οι μητέρες τους κατανάλωναν προβιοτικά είχαν 83% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν έκζεμα στην νεογνική και βρεφική τους ηλικία ενώ είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνιο έκζεμα.

Σύντομα περισσότερες μελέτες θα επιβεβαιώσουν και την ακριβή προφυλακτική χρήση αυτών των φαρμάκων για την προστασία και χρήση τους από της νέες μητέρες!

Περισσότερες Πληροφορίες

<<Μάθετε και εσείς πώς να αντιμετωπίσετε προληπτικά και θεραπευτικά το έκζεμα στο μωρό σας μέσα από τα μαθήματα προετοιμασίας για νέους γονείς του all4baby>>

Πηγές

Rautava, S., et.al. ,2012, Maternal probiotiv supplementation during pregnancy and breastfeeding reduces the risk of eczema in the infant., Journal of Allergy and Clinical Immunology

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.