όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 18 March 2018

Τι συμβαίνει και κλαίει το μωρό;

Μαθήματα βρεφικού μασάζ

Τα σημεία του ανθρώπινου εγκεφάλου που φαίνεται να ενεργοποιούν αλλά και να σταματούν το κλάμα του μωρού σας βρίσκονται στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και σε lympic system. Τα σημεία αυτά  παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία στην έκκριση εσωτερικών οπιοειδών και σεροτονίνης , ουσιών που προκαλούνται κυρίως μέσω ευχάριστων συναισθημάτων και μπορούν να γίνουν το «παυσίπονο»του κλάματος.

Πολλές φορές αναφέρεται πως το κλάμα του μωρού είναι η δική του λεκτική ικανότητα. Όμως και οι δύο αυτές περιοχές δεν φαίνεται να σχετίζονται με το κέντρο του λόγου και άρα το κλάμα δε μπορεί να θεωρηθεί ταυτόσημη έκφραση με τη λεκτική επικοινωνία. Βασίζεται κυρίως στα συναισθήματα και την εσωτερική ισορροπία.

Ουσίες όπως το γάλα της μαμάς, τα γλυκά, το ξένο γάλα, είναι αυτές που όταν προσφέρονται στα βρέφη έχουν άμεση επίδραση στην παύση του κλάματος ενώ η δράση τους αυτή είναι διαρκείας. Τα οπιοειδή που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι εθιστικά και αποτελούν κάποιο υπόβαθρο για την προτίμηση του βρέφους έναντι της προσοχής και της αγκαλιάς του κύριου φροντιστή τους, δηλαδή της μητέρας.

Η παροδική της έλλειψη μπορεί να επιφέρει δυσμενή αποτελέσματα στέρησης από το μωρό. Γι αυτό και τα μωρά είναι φυσιολογικό να αναζητούν και να έχουν ανάγκη την αποκλειστική φροντίδα ενός φροντιστή για το πρώτο έτος της ζωής τους. Η ενέργεια αυτή βασίζεται και στη χημεία του σώματος. Άλλωστε η αγκαλιά είναι εθιστική  και η αγάπη αναγκαία για να μεγαλώσει σωστά ένα μωρό.

Συνήθως ενστικτωδώς θέλετε να το αγκαλιάσετε, να του προσφέρετε  το στήθος σας ή ξένο γάλα και να του παρασχεθεί φροντίδα και προσοχή. Μόνο αυτή είναι συνήθως η λύση και μάλιστα η πιο σωστή και κατά την επιστήμη.

Η συστηματική και παρατεταμένη αμέλεια ή αγνόηση  του κλάματος του μωρού στην πρώτη βρεφική ηλικία φαίνεται να έχει δυσμενή αποτελέσματα για την ανάπτυξη του. Διαβάστε εδώ για την δράση της κορτιζόνης στα κύτταρα του εγκεφάλου , που παρουσιάζεται σε έντονες καταστάσεις στρες ,όταν το μωρό σας κλαίει, παρατεταμένα.

Πέραν από τις μελέτες και τη βιοχημεία, η φύση σας βοηθά στο να κατανοήσετε εξατομικευμένα τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσετε στο κλάμα του μωρού σας. Συνήθως ενστικτωδώς θέλετε να το αγκαλιάσετε, να του προσφέρετε  το στήθος σας ή ξένο γάλα και να του παρασχεθεί φροντίδα και προσοχή. Μόνο αυτή είναι συνήθως η λύση και μάλιστα η πιο σωστή, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.