όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 20 July 2018

Ποιές μητέρες μπορούν να κάνουν VBAC ;

Ο φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή είναι και παραμένει η ασφαλέστερη επιλογή για έναν δεύτερο ή επόμενο τοκετό όταν έχει προηγηθεί κασιαρική τομή. Μία φορά καισαρική, ΔΕΝ σημαίνει κάθε παιδί με καισαρική. Αυτή η φράση αποτελεί ένα στερεότυπο παρελθόντων πρακτικών μαιευτικής που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική μαιευτική του σήμερα!Όλες οι μητέρες, αξίζουν το καλύτερο για τον τοκετό τους και οφείλουν να το διεκδικήσουν!

 

Γενικά:

Κάθε γυναίκα θα μπορούσε να επιλέξει να γεννήσει το μωρό της φυσιολογικά vbac μετά από μία ή δύο προηγηθείσες καισαρικές τομές με ασφάλεια χωρίς να διατρέχει κινδύνους. Αυτή είναι η προτεινόμενη λύση για την μείωση την μείωση του ρίσκου για την δική της υγεία και την υγεία του μωρού της. Ο φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική vbac, έχει τις πιθανότητες με το μέρος της γυναίκας να εξελιχθεί ομαλά. Το ποσοστό επιτυχίας του είναι στο 78% των γυναικών. Επιτυχία η οποία στηρίζεται στην προσπάθεια της ίδιας της μητέρας. Βασική παράμετρος στην προσπάθεια της αυτή είναι η υποστήριξη και καθοδήγηση από τον γιατρό και την μαία της.

 

 

Στο φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική -vbac δεν υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί. Επιθυμούμε να ενισχύσουμε την δική σας αυτοπεποίθηση σε αυτή σας την προσπάθεια,προάγωντας την ασφάλεια και την καλή σας υγεία. Γιαυτό και εξατομικεύουμε σε κάθε περίπτωση το ιστορικό σας.

Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την επιτυχία ενός vbac μπορεί να είναι ¨..

  • Η απόσταση μεταξύ του προηγούμενου και του επόμενου τοκετού σας θα ήταν δοκιμότερο να είναι από 12 εως 18 μήνες.
  • Να μην έχει προηγηθεί χειρουργείο μήτρας με τομή στον πυθμένα του μυομητρίου λόγω,παράδειγμα αφαίρεσης ινομυωμάτων.
  • Ο αριθμός των προηγούμενων καισαρικών τομών να μην υπερβαίνει την 1 ή 2.
  • Να μην υπάρχει ιστορικό ρήξης ή σχάσης της μήτρας σε προηγούμενο τοκετό.  

 

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει πως ο τοκετός vbac είναι τόσο ασφαλής όσο ένας πρώτος τοκετός.Έχει όμοια χαρακτηριστικά σε διάρκεια και εξέλιξη όπως ένας πρώτος τοκετός και όμοιους, αν υπάρχουν,  περιορισμούς!

Έχει όμοια χαρακτηριστικά σε διάρκεια και εξέλιξη όπως ένας πρώτος τοκετός και όμοιους περιορισμούς. Μοναδικός επιπρόσθετος κίνδυνος είναι η ρήξη της μήτρας (πιθανότητα εμφάνισης 0,5%) , που στο σύνολο των περιπτώσεων είναι πλήρως αντιμετωπίσιμος στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων αυτών.

 

Θα βοηθούσε ίσως μια μητέρα να αποφασίσει για τον τρόπο τοκετού vbac ή cbac πώς η επαναληπτική καισαρική έχει μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης:

  • Συμφύσεων στην κοιλιακή χώρα με κίνδυνο την αιμορραγία σε επόμενο ή τον παρόν τοκετό.
  • Εμφάνιση ανώμαλης θέσης  ή προσκόλησης του πλακούντα στην μήτρα, σε επόμενη εγκυμοσύνη.Παρατηρείται επίσης αύξηση της πιθανότητας αιμορραγίας στην διάρκεια της κύησης ή τον τοκετό.
  • Αύξηση έως και 11% της νεογνικής νοσηρότητας με μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης αναπνευστικής δυσχέρειας στο μωρό σας.

 

Μία μητέρα θα πρέπει να νιώθει ότι το VBAC είναι ο ασφαλέστερος τρόπος τοκετού για εκείνη και για το μωρό της,που θα γεννηθεί!

 

 

Στο All4baby μπορούμε να συζητήσουμε και να σας βοηθήσουμε. Σύμφωνα με το ιστορικό σας θα καταλήξουμε για το αν μπορείτε και με ποια πιθανότητα επιτυχίας να κάνετε και εσείς φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή. Μην χάσετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε και εσείς. Καλέστε μας τώρα και κλείστε το δικό σας ραντεβού με τον επόμενο τοκετό σας.

Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες υγείας,ανθρώπους με γνώσεις, ιατρικές και μαιευτικές ,που με την εμπειρία τους,μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν. Ο τοκετός που ονειρεύεστε μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια μόνο αν εμπιστευτείτε τα σωστά πρόσωπα που με την απαραίτητη παρακολούθηση και καθοδήγηση θα επιτεύξουν το καλύτερο για εσάς και το μωρό σας!

Δείτε επίσημες πηγές με οδηγιλες για το vbac …

Κολπικός Τοκετός μετά από Καισαρική, Κατευθυντήρια Οδηγία της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας  Νο 25, Δεκέμβρης 2014

Birth after Previous Ceasarean Birth, Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, Green Rop Guidline No 45, 2015

 

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.