όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 20 July 2018

Βρεφικό Μασάζ και Πρόωρο Νεογνό

Εισαγωγή

Mια καινοτόμα και πρωτοποριακή έρευνα διεξάγεται αυτή την εποχή στο παιδιατρικό νοσοκομείο του St.Louis. Με την βοήθεια εκπαιδευτών βρεφικού μασάζ η ερευνήτρια Bobbi Pineda εφαρμόζει μια ειδική τεχνική βρεφικού μασάζ στα πρόωρα νεογνά με σκοπό την διερεύνηση των δυνατοτήτων και διαφορετικών αναγκών των πρόωρων νεογνών να πλησιάσουν την σωματική και νοητική ανάπτυξη των τελειόμηνων νεογνών.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού οι εκπαιδευτές διδάσκουν τρόπους στους νέους γονείς να αγγίζουν θεραπευτικά τα μωρά τους και να συμβάλλουν καθ’όλη την διάρκεια της παραμονής τους στην κλινική αλλά και σε follow up μετά την έξοδό τους στην γρηγορότερη εξέλιξη τους και την μείωση των επιπλοκών της νεογνικής ηλικίας.

Οι ερευνητές αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα του βρεφικού μασάζ ενθαρρύνουν τους γονείς να αγγίξουν τα μικρά μωρά τους , και μελετούν τις συμπεριφορές και ανταπόκριση αυτών με την πρόοδο της ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα αυτό

Εάν και εσείς ενδιαφέρεστε να διδαχθείτε το θεραπευτικό άγγιγμα του βρεφικού  μασάζ μαζί με το μωρό σας ελάτε να μας γνωρίσετε σε ένα από τα μαθήματα βρεφικού μασάζ του all4baby.gr.

Πηγή

 

Physical therapy helps premature infants thrive, 2013

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.