όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Η βοηθεια της μαίας στον τοκετό σύμφωνα με τους Βρετανους.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας πρόεβη πρόσφατα σε μια δήλωση που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα σχετικά με τον τοκετό. Συμβούλεψε τις υγιείς γυναίκες πως είναι ασφαλέστερο να γεννήσουν με μαία σε ´ενα λιγότερο νοςοκομειακο περιβάλλον παρά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το  Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας της Μεγάλης Βρετανίας οι γυναίκες με απλές εγκυμοσύνες , χωρίς επιπλοκές(45% των περιπτώσεων) είναι πιο ασφαλείς με τη φροντίδα της μαίας παρά στα χέρια των γιατρών.  Το να γεννήσουν στο νοσοκομείο αυξάνει τις πιθανότητες κάποιας παρέμβασης όπως  χρήση λαβίδων, χρήση αναισθησίας,καισαρική τομή και κατ ’επέκταση κάποιας μόλυνσης ή λάθους. Αντίθετα, στο σπίτι με τη βοήθεια της μαίας έχουν περισσότερες πιθανότητες για έναν φυσιολογικό τοκετό. Όσο για τον κίνδυνο θανάτου η΄επιπλοκών για το μωρό είναι ο ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις με μια εξαίρεση: Στις περιπτώσεις των γυναικών που γεννούσαν για πρώτη φορά, ο κίνδυνος επιπλοκών ήταν ελάχιστα πιο αυξημένος σε σχέση με μια γέννα στο μαιευτήριο.

Αυτή η δήλωση μπορεί να αλλάξει τις μέχρι τώρα διαδικασίες σχετικά με τον τοκετό στη Μεγάλη Βρετανία και ίσως και στο ευρύτερο ευρωπαϊκό και όχι μόνο περιβάλλον. Με εξαίρεση την Ολλανδία,όπου οι γέννες στο σπίτι είναι πολύ διαδεδομένη επιλογή, σε ελάχιστες ανεπτυγμένες χώρες οι γυναίκες προτιμούν τη γέννα εκτός νοσοκομείου. Αξίζει να τονιστεί πώς με την παρουσία των μαιών που έχουν λάβει την κατάλληλη κλινική εκπαίδευση πολλές γυναίκες μπορούν να έχουν τη δυνατότητα για ένα φυσιολογικό και ασφαλή τοκετό ακόμα και στο σπίτι. Οι επιλογές είναι ανοιχτές και η τελική απόφαση στα χέρια των γυναικών.

Αναζητήστε κ εσείς τη δική σας μαία για να σας υποστηρίξει στο φυσιολογικό τοκετό και το θηλασμό μέσα από τη βοήθεια στον τοκετό του all4baby.

Μπορείτε να δείτε όλο το άρθρο εδώ.

 

Πηγή:Bennhold K., Saint Louis C. “British Regulator urges home births over hospitals for uncomplicated pregnancies” The New York Times, page A6 December 4th 2014

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.