όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Γιατί χρειάζεται να έχετε μαία στον τοκετό;

 

Βρείτε μαία

Εισαγωγή

Ο ρόλος της μαίας και η αναγκαιότητα της στη διάρκεια ενός τοκετού είναι γνωστές από πολλούς αιώνες και η προσφορά γενικά αποδεκτή και αναγνωρίσιμη από πολλές επίτοκες που δοκίμασαν να έχουν μια προσωπική μαία στον τοκετό τους. Η βοήθεια που μπορεί να σας προσφέρει μια μαία στον τοκετό την οποία εμπιστεύεστε και έχετε επικοινωνήσει μαζί της τα θέλω και τις προτεραιότητες σας , μπορεί να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας στον τοκετό στην πράξη. Το παρακάτω άρθρο πραγματεύεται τα αποτελέσματα συστηματικής μελέτης σχετικά με το πόσο χρήσιμη στην καθημερινή μαιευτική είναι η προσωπική σας μαία που δεν είναι μέρος του προσωπικού ενός μαιευτηρίου και που σας υποστηρίζει ήδη από τα αρχόμενα στάδια τοκετού.

Γιατί να έχετε μαία στον τοκετό;

Ο ρόλος της μαίας σας στη διάρκεια ενός τοκετού  είναι να σας βοηθήσει να αποπερατώσετε με ασφάλεια, ανακούφιση,  κατανόηση και εξατομικευμένα το έργο του τοκετού σας. Η μαία στην Ελλάδα συνεργάζεται μαζί σας και με τον γιατρό που έχετε επιλέξει σε μια προσπάθεια για ένα καλύτερο για εσάς αποτέλεσμα τοκετού.
Συγκεκριμένα η μαία στον τοκετό σας φαίνεται να συμβάλει σημαντικά στα εξής:

  • Στη μείωση της ανάγκης καισαρικής τομής. Όπως φαίνεται οι γυναίκες που στη διάρκεια ενός τοκετού υποστηρίζονται από τη δική τους μαία φαίνεται να έχουν κατά μια φορά μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννήσουν φυσιολογικά χωρίς επιπλοκές.
  • Η ανάγκη φαρμακευτικής αναλγησίας μειώνεται στη διάρκεια ενός τοκετού κατά 0,9 φορές λόγω της παρουσίας της δική σας μαίας και τη υποστήριξης που αυτή σας προσφέρει.
  • Η παρουσία της μαίας και η βοήθεια που θα σας προσφέρει θα μπορέσει να επηρεάσει θετικά τη συνολική σας εμπειρία στον τοκετό, καθώς δε νιώθετε αβοήθητη σε ένα θάλαμο που σας περιβάλλουν ξένα πρόσωπα. Η θετική εμπειρία στον τοκετό φαίνεται να αυξάνεται κατά 0,6 φορές εξαιτίας της παρουσίας της μαίας.
  • Η μαιευτική φροντίδα που θα λάβετε στον τοκετό σας από τη μαία σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε , έστω και λίγο (περίπου 50 λεπτά) τη διάρκεια του τοκετού σας.
  • Η μαία σας είναι σε θέση να σας προτείνει διαφορετικές πρακτικές για να μειώσετε την ανάγκη καισαρικής τομή στη διάρκεια του τοκετού σας και μάλιστα αυτό φαίνεται να συμβαίνει κατά 0,80 φορές λιγότερο στις γυναίκες που έχουν τη δική τους μαία.
  • Οι περιπτώσεις ανάγκης χρήσης βεντούζας ή κουτάλες στην εξώθηση για τη έξοδο του μωρού σας φαίνεται να μειώνεται κατά 0,9 φορές, όταν υποστηρίζεστε από μαία.
  • Η πιθανότητα το μωρό σας να μην έχει τέλεια σημάδια υγείας στα πρώτα πέντε λεπτά μετά τον τοκετό φαίνεται να είναι μικρότερη όταν υποστηρίζεστε από τη δική σας μαία.

Δώστε και εσείς στον εαυτό σας την ευκαιρία να επιλέξετε και να γνωρίσετε τη δική σας προσωπική μαία. Η μαία δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά μια γυναίκα με γνώσεις επί του τοκετού που μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία της και εσάς για έναν καλύτερο τοκετό. Γνωρίστε την!

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πηγή:

Hodnett ED, Gates S, Hofmeyr GJ, Sakala C. (2013)”Continuous support for women during childbirth.” Cochrane Database of Systematic Reviews, Issue 7. Art. No.: CD003766. DOI: 10.1002/14651858.CD003766.pub5

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.