όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Μήπως φταίει το DNA του μωρού σας για την πρόωρη γέννηση;

Ο πρόωρος τοκετός αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους επιπλοκών στη μαιευτική και έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των νέων γονέων στην εγκυμοσύνη. Οι ακριβείς αιτίες πρόκλησης ενός πρόωρου τοκετού δεν είναι πάντα ξεκάθαροι και πολλές φορές η θεραπεία μη αποτελεσματική. Η σύγχρονη έρευνα στοχεύει στην ανίχνευση αυτών των αιτίων και την καταπολέμησή τους και μέχρι τώρα εστίαζε στις μητέρες ,αναζητώντας τους λόγους που τις έκαναν να γεννήσουν πρόωρα. Όμως απ’ότι φαίνεται εκτός από τη μαμά μπορεί και το μωρό να ευθύνεται για το φαινόμενο.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα ίσως είναι τελικά το DNA του εμβρύου και όχι της μητέρας που συμβάλλει σε πολλές πρόωρες γεννήσεις.

Η σημασία αυτής της ανακάλυψης είναι μεγάλη γιατί ίσως ο λόγος που δεν είχαν αποτελέσματα τόσες θεραπείες μέχρι τώρα να είναι ότι επικεντρώνονταν στη μητέρα και όχι στο έμβρυο.

Η πρόωρη γέννηση αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα ακριβώς γιατί δεν είναι γνωστές οι ακριβείς αιτίες που την προκαλούν.Ίσως δε θα έπρεπε λοιπόν να ερευνάται η μητέρα ανεξάρτητα από το έμβρυο.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας J.Biggio είναι πολύ νωρίς για να έχει κάποια πρακτικά αποτελέσματα η έρευνα αλλά τουλάχιστον δίνει την ελπίδα ότι στο μέλλον μπορεί να αναγνωρισθεί κάποια αιτία που θα μπορεί και να γιατρευτεί.

Πηγή:
(2015)Pearson C. “Babies’genes may hold clues to preterm birth” Huffington Post

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.