όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Κατάψυξη Ωαρίων -Τελικά λειτρουργεί!

Ισόπαλα τα κατεψυγμένα ωάρια με τα φρέσκα στη μάχη για την γονιμότητα

H κατάψυξη ωαρίων για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο να χάσουν την γονιμότητά τους από ασθένειες όπως ο καρκίνος, από κληρονομικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως το σύνδρομο Turner, αδυναμία κατάψυξης εμβρύων κ.λ.π. αποτελεί σήμερα μια ασφαλή λύση διατήρησης της γονιμότητας με ίδια αποτελέσματα όπως τα φρέσκα ωάρια.

Η Αμερικάνικη Εταιρεία Αναπαραγωγής παύει να θεωρεί αυτή την μέθοδο ως πειραματική αφού αλλεπάλληλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου είναι ίσο με των φρέσκων ωαρίων και μάλιστα αγγίζει το 90-95%.

Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως η κατάψυξη ωαρίων για την διατήρηση της γονιμότητας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέθοδος αναβολής της γονιμότητας για την γυναίκες, καθώς τα αποτελέσματα της IVF  μειώνονται με την πάροδο της ηλικίας είτε με είτε χωρίς κατεψυγμένα ωάρια.

‘’ Η κατάψυξη ωαρίων δεν είναι λύση ασφαλείας για τις γυναίκες που διανύουν την 3η  ή 4η δεκαετία της ζωής τους και παρότι οι συγκυρίες δεν τους το επιτρέπουν (προσωπικές, κοινωνικές ή οικονομικές) θα ήθελαν να διατηρήσουν την γονιμότητά τους για λίγο περισσότερο. ‘’λέει ο Eric Widra, Πρόεδρος της Αμερικάνικης Εταιρείας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Πηγή

Ellis B., 2012, OBGYN, ASRM: Frozen Eggs Comparable to Fresh Eggs for IVF

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.