όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Βάλτε φρένο στο κάπνισμα και προστατεύστε το μωρό σας από τον αιφνίδιο θάνατο!

Σύμφωνα με νέο άρθρο του BBC που δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου , η έκθεση σε περιβάλλον καπνιστών είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για τους ανεξήγητους και αιφνίδιους θανάτους βρεφών.

Η έκθεση της Δημόσιας Υγείας της Ουαλίας (Public Health Wales) υπογράμμισε τη σημασία ενός περιβάλλοντος χωρίς καπνό για τα βρέφη καθώς το ποσοστό καπνιστών ανάμεσα στους γονείς ήταν ανησυχητικά υψηλό. Άλλοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν τη θέση ύπνου, τον ύπνο με τους γονείς, το κάπνισμα πριν και μετά τον τοκετό και το χαμηλό βάρος γέννησης.

Ειδικοί λένε ότι αν και οι αιφνίδιοι και ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια,πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μια καμπάνια ενημέρωσης γύρω από το θέμα πιστεύεται πως θα μείωνε επιπλέον το ποσοστό θανάτων βρεφών καθώς κάποιοι απ’αυτούς θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Είναι σημαντικό οι γονείς να μην αισθάνονται ένοχοι για το θάνατο των μωρών τους. Δεν είναι αυτός ο σκοπός και κανείς δεν ξέρει τα ακριβή αίτια θανάτου τους. Παρόλα αυτά τονίζονται όλοι οι κίνδυνοι για αποφυγή παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα σε σχετικά με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών και εφαρμόστε κανόνες ασφαλείας για τον ύπνο του μωρού σας πατώντας εδώ.

 

Πηγή:

(Last updated on20 January 2015)  “Higher cot death risk around smokers,report finds” BBC NEWS Wales available at: http://www.bbc.com/news/uk-wales-30886137

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.