όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 18 March 2018

Σημαντικός ο θηλασμός και για την εισαγωγή νεων τροφών στο μωρό σας

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Σύμφωνα με μια νέα,μικρή έρευνα ο θηλασμός βοηθάει στην προετοιμασία των μωρών για στέρεη τροφή, δημιουργώντας έναν υγιή πληθυσμό βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα.

Υπήρχαν σαφείς διαφορές στα βακτήρια του πεπτικού συστήματος των μωρών που τρέφονταν αποκλειστικά με μητρικό γάλα κι αυτών που τρέφονταν και με μητρικό γάλα και με ξένο.

Οι διαφορές έγκεινται στην ικανότητα του μωρού να μεταβεί από μητρικό γάλα ή/και ξένο σε στερεά φαγητά και υπάρχει και πιθανότητα να επηρεάζει και μακροπρόθεσμα την υγεία του.Στις περιπτώσεις των μωρών που δεν τρέφονταν αποκλειστικά με μητρικό γάλα υπήρχαν μεγαλύτερες πιθανότητες για στομαχόπονους και κολικούς.

Η έρευνα τονίζει ακόμα ένα από τα πλεονεκτήματα του μητρικού γάλακτος καθώς η χλωρίδα του εντέρου παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη και στην αποφυγή μολύνσεων και έρχεται να υποστηρίξει την άποψη για αποκλειστικό θηλασμό του μωρού για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του.

Μάθετε τα πάντα για το θηλασμό  εδώ.  Για όλα τα θέματα που σας απασχολούν σχετικά με το θηλασμό επικοινωνήστε μαζί μας!

Μαθήματα Θηλασμού

Πηγή:

(2015) “Exclusive Breast-Feeding May Ease Transition to Solid Food” Health Day:News for Healthier Living, last updated on Feb 5th 2015

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.