όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Πώς θα επιτύχετε στο θηλασμό και την άντληση γάλακτος όταν γεννήσετε πρόωρα;

 

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Εισαγωγή                                                                               

Η πρόωρη γέννηση ενός μωρού δημιουργεί και τη μεγαλύτερη ανάγκη έναρξης και διατήρησης της γαλουχίας για της ανάγκες της υγείας του μωρού σας. Το μητρικό γάλα εμφανίζει σημαντικά πλεονεκτήματα για τα πρόωρα νεογνά και βοηθά πολύ στην αποφυγή λοιμώξεων και ασθενειών και τη γρηγορότερη επιστροφή στο σπίτι με το μωρό σας. Για να επιτύχετε με την άντληση γάλακτος και την επαρκή παραγωγή αυτού διαβάστε το παρακάτω κείμενο, που εξετάζει την περίπτωση πρόωρου τοκετού όταν το μωρό δεν είναι διαθέσιμο για απευθείας θηλασμό.

Πώς θα επιτύχετε στο θηλασμό και την άντληση γάλακτος όταν γεννήσετε πρόωρα;

Αγκαλιάστε το μωρό σας-επισκεφθείτε το τακτικά και κρατήστε μια φωτογραφία του.

Το μωρό σας μέσω της αφής και τις εικόνας του μπορεί να σας βοηθήσει στην επαρκέστερη άντληση ποσότητας και ποιότητάς γάλακτος. Ζητήστε από την μαία σας να σας αφήσει  για λίγες στιγμές ή όσο είναι εφικτό το μωρό στην αγκαλιά σας δέρμα με δέρμα ενώ διατηρείτε οπτική επαφή. Η επαφή αυτή θα βοηθήσει στη γρηγορότερη ροή γάλακτος και τη σύνδεση με το μωρό σας. Στην περίπτωση που το μωρό σας χρειαστεί να εισαχθεί στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών, επισκεφθείτε το άμεσα και όταν νιώσετε καλύτερα και ζητείστε από τον σύντροφο σας να σας δώσει μια φωτογραφία του την οποία θα έχετε την δυνατότητα να βλέπετε τακτικά.

Posted in: Πώς θα επιτύχετε στο θηλασμό και την άντληση γάλακτος όταν γεννήσετε πρόωρα;

Ξεκινήστε άμεσα την άντληση γάλακτος

Μελέτες δείχνουν πως η άμεση άντληση γάλακτος μέσα στις πρώτες 6 ώρες από τη γέννηση είναι εξαιρετικά αποδοτικές στην έναρξη της έκκρισης γάλακτος από τον μαστό, τη διατήρησή επαρκούς ποσότητας και την συνέχιση του θηλασμού και μετά τη έξοδο από το μαιευτήριο. Ζητείστε από τη μαία σας να σας διδάξει και να πραγματοποιήσει μαζί σας άντληση με το χέρι, που είναι και πολύ πιο αποδοτική στη συγκεκριμένη στιγμή, για την συλλογή και άντληση του πρωτογάλακτος. Το δωμάτιο της ανάνηψης , που παραμένετε μετά τον τοκετό σας είναι ιδανικό μέρος  για τη διδασκαλία της εύκολης αυτής μεθόδου.

Posted in: Πώς θα επιτύχετε στο θηλασμό και την άντληση γάλακτος όταν γεννήσετε πρόωρα;

Πάρτε αγκαλιά το μωρό σας και ενισχύστε την ποιότητα και ποσότητα του γάλακτος σάς

Στη διάρκεια των επισκέψεων σας στην μονάδα νοσηλείας νεογνών ζητείστε από το προσωπικό να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε την μέθοδο καγκουρό  αγκαλιάζοντας το μωρό σας ενώ το ίδιο λαμβάνει την απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη ή νοσηλεία. Η μέθοδος αυτή φαίνεται να αυξάνει την ποσότητα του γάλακτος, βελτιστοποιεί την απόδοση και εγκατάσταση του θηλασμού , αυξάνει τη δική σας αυτοπεποίθηση και συμμετοχή στη φροντίδα του μωρού σας αλλά και ενισχύει το γάλα σας. Η επαφή του μωρού σας με το δέρμα σας ενισχύει κατά πολύ τη δική σας παραγωγή αντισωμάτων έναντι ιών  και μικροβίων που το μωρό σας έρχεται σε επαφή στο περιβάλλον που φιλοξενείται. Έτσι το γάλα σας κάθε φορά μεταφέρει στο μωρό σας ένα παθητικό εμβόλιο προστασίας που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Posted in: Πώς θα επιτύχετε στο θηλασμό και την άντληση γάλακτος όταν γεννήσετε πρόωρα;

Ενισχύστε τις αντλήσεις σας ομοιάζοντας τα γεύματα ενός τελειόμηνου νεογνού.

Οι συστηματικές αντλήσεις θα ενισχύσουν κατά πολύ την παραγωγή γάλακτος σας. Ξεκινήστε από νωρίς την πρώτη προσπάθεια και συνεχίστε συστηματικά κάθε 3-4  ώρες μέχρι να <<κατέβει >> το γάλα και πάνω από 8-10 φορές την ημέρα όταν έρθει το γάλα. Ο συνδυασμός άντλησης με κατάλληλο για εσάς θήλαστρο και αντλήσεων με το χέρι θα φέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα για τη συνιστώμενη μέθοδο αντλήσεων στην περίπτωση που έχετε πρόωρο μωρό εδώ καθώς και τα προτεινόμενα θήλαστρα.

Κάθε γυναίκα είναι όμως διαφορετική και οι δυνατότητες παραγωγής και άντλησης διαφορετικές εξίσου. Ζητείστε βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού για να φτιάξετε μαζί το δικό σας πλάνο αντλήσεων σύμφωνα με τις δυνατότητες του στήθους σας, το χρόνο που διαθέτετε και τις ανάγκες του μωρού σας. Στο all4baby μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα τηλέφωνο ή ένα κλικ. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Posted in: Πώς θα επιτύχετε στο θηλασμό και την άντληση γάλακτος όταν γεννήσετε πρόωρα;

Δοκιμάστε ήδη από την 32-34η εβδομάδα τον απευθείας θηλασμό.

Ακόμη και εάν ο θηλασμός απευθείας δε μπορεί να υποστηριχθεί από το μωρό σας, η επαφή δέρμα με δέρμα μέσω της μεθόδου καγκουρό, θα ενισχύσει τόσο την παραγωγή όσο και τον απευθείας θηλασμό. Τα μωρά μπορούν ενώ βρίσκονται σε διαφορετικές μορφές σίτισης να στραφούν προς το στήθος σας και να πραγματοποιήσουν μικρές σε αριθμό θηλαστικές κινήσεις που κάθε μέρα μπορούν να δυναμώνουν και να γίνονται ακόμη πιο αποτελεσματικές μέχρι την εφαρμογή του αποκλειστικού απευθείας θηλασμού πριν την έξοδο σας για το σπίτι. Η γενικότερη κατάσταση του μωρού σας και η βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού των μονάδων νοσηλείας νεογνών είναι πολύτιμη σε αυτή την φάση. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να ενθαρρυνθείτε περισσότερο σχετικά:

 

Posted in: Πώς θα επιτύχετε στο θηλασμό και την άντληση γάλακτος όταν γεννήσετε πρόωρα;

Για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίζετε σχετικά με το θηλασμό ή με την παραγωγή γάλακτος,η σύμβουλος θηλασμού του all4baby θα είναι κοντά σας με ένα τηλέφωνο ή με ένα κλικ. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Μαθήματα Θηλασμού

Πηγές:

Riordan J.,Wambach K.  (2010)Breastfeeding and Human Lactation Jones and Bartlett 4th edition
Furman L.,Minich N.,Hack M. (2002) “Correlates of Lactation in Mothers of Very Low Birth Weight Infants” PEDIATRICS Vol. 109 No. 4 ,pp. e57

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.