όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Θηλές σιλικόνης

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Εισαγωγή

Οι θηλές σιλικόνης είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για αρκετές γυναίκες με προβλήματα θηλών ωστόσο η χρήση τους χρειάζεται προσοχή και εξατομικευμένη παρακολούθηση καθώς μπορεί να κοστίσουν την φυσιολογική ανάπτυξη του μωρού σας.

θηλές σιλικόνης και θηλασμός

Τι είναι οι θηλές σιλικόνης;

Οι θηλές σιλικόνης ή ψευδοθηλές είναι θηλές που εφαρμόζουν στην θέση της φυσικής θηλής σας και μπορούν να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση θηλαστικής κινήσεις από το μωρό σας με μεγαλύτερη ευκολία όταν και μόνο όταν υπάρχει ένδειξη για την χρήση τους.

Posted in: θηλές σιλικόνης και θηλασμός

Πότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε θηλές σιλικόνης;

Οι θηλές σιλικόνης χρησιμοποιούνται  ΜΟΝΟ  στις παρακάτω περιπτώσεις κατόπιν συμβουλής μαίας ή σύμβουλου θηλασμού και πρέπει να ακολουθούνται από στενή παρακολούθηση του βάρους του μωρού σας και συμπληρωματικές αντλήσεις με θήλαστρο.

 • Επίπεδες ή εισέχουσες θηλές
 • Μη ελαστική θηλή
 • Πολύ μεγάλη θηλή
 • Πρόωρο μωρό που δεν θηλάζει σωστά λόγω άρρυθμων θηλαστικών κινήσεων
 • Μωρά από τοκετούς που χορηγήθηκαν ναρκωτικά φάρμακα σε μεγάλες δόσεις
 • Υπερτονική ή υποτονική δραστηριότητα μωρού
 • Καθυστέρηση στην έναρξη θηλασμού
 • Επαναφορά του απευθείας θηλασμού σε μωρά που έχουν ήδη συνηθίσει το μπουκάλι
 • Εκδήλωση αποστροφής του στήθους λόγο χρήσης πιπίλας ή μπουκαλιού
 • Πολύ έντονος και διαρκής πόνος στο στήθος κατά την διάρκεια του θηλασμού
 • (Σπάνια) To μωρό έχει γεννηθεί με λαγόχειλο, λυκόστομα, τραχειομαλακία ή λαρυγγομαλακία, εμφανίζει ανωμαλία σχήματος στην καμπύλη του ουρανίσκου του, έχει μικρογναθία ή χαμηλή πρόσφυση στόματος.

Η χρήση των θηλών μοιάζει απλή στην εφαρμογή και μπορεί να βοηθήσει πολλές μητέρες στην διαμόρφωση της δικής τους θηλής ως εξέχουσας.

 

Posted in: θηλές σιλικόνης και θηλασμός

Ποιο είδος θηλών σιλικόνης και μέγεθος χρειάζεστε;

Οι θηλές που χρειάζεστε δεν πρέπει να περιέχουν λάτεξ ενώ πρέπει  να είναι πολύ λεπτές και να εφαρμόζουν άμεσα πάνω στην θηλή σας. Για την επιλογή του μεγέθους θα χρειαστείτε λίγη βοήθεια από ειδικευμένη μαία σύμβουλο θηλασμού, ωστόσο γενικοί κανόνες σωστής επιλογής είναι οι ακόλουθοι.

 • Η διάμετρος βάσης της θηλής (το σημείο που περιβάλλει την θηλή σας) να είναι ακριβώς ή το δυνατόν πλησιέστερα σε μέγεθος με την διάμετρο της θηλής σας
 • Το ύψος της θηλής σας δεν πρέπει να ξεπερνά την απόσταση μεταξύ χειλιών και σημείου ένωσης με τον μαλακό ουρανίσκο του μωρού σας.

Συμβουλευτείτε την μαία σύμβουλο θηλασμού σας ή τον παιδίατρο σύμβουλο θηλασμού για να σας βοηθήσει σε αυτή σας την επιλογή.

Posted in: θηλές σιλικόνης και θηλασμός

Πως να χρησιμοποιήσετε τις θηλές σιλικόνης;

 • Αρχικά καθαρίστε με άφθονο νερό και σαπούνι ειδικό για μωρά τις θηλές που αγοράσατε
 • Αναποδογυρίστε τες φέρνοντας την μέσα μεριά έξω και βρέξτε τες με λίγο νερό για να μπορέσουν να συγκρατήσουν παροδικά αυτό το σχήμα
 • Βάλτε ελάχιστη ποσότητα δικού σας γάλακτος πάνω στην εξωτερική τους πλευρά και εφαρμόστε τες στο σημείο που βρίσκεται η θηλή σας έτσι ώστε να την περιβάλλει.
 • Μπορείτε να δελεάσετε λίγο περισσότερο το μωρό σας γεμίζοντας λίγο το εσωτερικό της θηλής σιλικόνης με δικό σας γάλα.
 • Πλησιάστε το μωρό και εφαρμόστε το έτσι ώστε να κάνει θηλαστικές κινήσεις. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό κατά την διάρκεια της προσπάθειάς σας κυρίως θηλάζει τραβώντας την θηλή σιλικόνης και άρα την θηλή σας και όχι απλά να γλύφει ή να πιπιλάει την θηλή σιλικόνης. Τα χείλη του θα πρέπει να εφαρμόζουν πάνω στην βάση της θηλής σιλικόνης και όχι σε κάποιο πιο μακρινό σημείο επί του μήκους της.
 • Παράλληλα εφαρμόστε μασάζ στο στήθος σας για να μπορέσετε να δώσετε έξτρα ώθηση στο γάλα που εκκρίνεται μέσα στην θηλή σας.
 • Ανάλογα με την ημέρα γαλουχίας και την ροή του γάλακτος όπως και την γενικότερη κατάσταση και ανάγκες του μωρού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα και κάποιο σωληνάκι για την συμπλήρωση και γρηγορότερη διοχέτευση γάλακτος στο μωρό σας παράλληλα με την χρήση των θηλών. Έτσι και συμπληρώνετε την ποσότητα του γάλακτος του μωρού σας και επιτελείτε τον θηλασμό από την θηλαστική κίνηση του μωρού σας.

Posted in: θηλές σιλικόνης και θηλασμός

Τι πρέπει να κάνετε παράλληλα με την χρήση των θηλών σιλικόνης έτσι ώστε να είναι ασφαλής για το μωρό σας και να μην ρισκάρετε με τον θηλασμό;

Η χρήση των θηλών σιλικόνης δεν είναι εντελώς αθώα. Εξαιτίας της μη καλής πρόσφυσης στο στήθος , οι ορμόνες του θηλασμού εμφανίζονται μειωμένες και σύμφωνα με έρευνες λόγω αυτού μειώνεται από 22 έως 44% η ποσότητα του γάλακτος που διοχετεύεται στο μωρό σας. Αυτό μπορεί να επιφέρει μειωμένη ανάπτυξη , ίκτερο, αφυδάτωση κ.λ.π. και να σας αποθαρρύνει από το θηλασμό.

Για το λόγω αυτό συνίσταται πάντοτε και από τον πρώτο 24ωρο η συστηματική χρήση θήλαστρου διπλής άντλησης 4-6 φορές την ημέρα έτσι ώστε να διατηρηθεί η παραγωγή γάλακτος αλλά και να συμπληρωθεί η διατροφή του μωρού σας.

Επιχειρήστε με την βοήθεια σύμβουλου θηλασμού να δώσετε παράλληλα με τον θηλασμό (ενώ φοράτε την θηλή σιλικόνης) το γάλα σας μέσω σωλήνα ή  σύριγγας.

 

Καταγράφεται τον αριθμό των πανών και κενώσεων που το μωρό σας έχει το 24ωρο και μετρήστε ανά 3 ημέρες το βάρος του.

 

Posted in: θηλές σιλικόνης και θηλασμός

Στο all4baby είμαστε κοντά σε κάθε θηλάζουσα μητέρα για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε αλλά και να επιλύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το θηλασμό. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μαθήματα Θηλασμού

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.