όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Οι θεραπείες του τραχήλου της μήτρας δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα

Σύμφωνα με νέα έρευνα η χρήση κολποσκόπησης,βιοψίας και άλλων διαδικασιών για την διάγνωση και θεραπεία τραχηλικών βλαβών δε φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος.

Η μελέτη με βάση τα ιατρικά αρχεία 100.000 γυναικών σε ένα διάστημα 12 ετών έδειξε ότι οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε τέτοιου είδους επεμβάσεις(και διαδικασίες εκτομής και αφαιρετικές) είναι πιο πιθανό να μείνουν έγκυες. Βέβαια σύμφωνα με τον επικεφαλής δεν συμπεριλήφθηκε το σεξουαλικό ιστορικό των γυναικών στα δεδομένα και προσθέτει ότι το υψηλότερο ποσοστό εγκυμοσύνης έναντι των γυναικών που δεν υπεβλήθησαν σε θεραπεία μπορεί να είναι απλά αποτέλεσμα συχνότερης σεξουαλικής δραστηριότητας.

Η έρευνα βοηθάει στο να εξαλειφθεί ο φόβος ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις  αποδυναμώνουν τον τράχηλο της μήτρας και μειώνουν τη γονιμότητα καθώς έδειξε ότι λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικία,τη χρήση αντισυλληπτικών και τη στειρότητα, οι γυναίκες που ακολούθησαν κάποια μορφή θεραπείας είχαν 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν σε σχέση με εκείνες που δεν υπεβλήθησαν σε καμία θεραπεία.

Ο νέος στόχος των ερευνητών είναι να μελετήσουν κατά πόσο αυτές οι διαδικασίες έχουν σχέση με το αποτέλεσμα της γέννησης όπως πχ τον πρόωρο τοκετό.

Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ.

 

Πηγή:

Jones S.B. (2015) “Cervical treatments don’t hinder fertility” Obgyn.net

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.